Citi’den 6 aylık forwardlar üzerinden “dolar sat-lira al” tavsiyesi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Citi’den 6 aylık forwardlar üzerinden “dolar sat-lira al” tavsiyesi
Doviz.com
29.04.2024 14:40

Citi stratejistleri, önümüzdeki birkaç ayda Türk varlıklarına sermaye akışı yaşanabileceği gerekçesiyle, 6 aylık *forward işlemleri üzerinden Türk lirasında dolara karşı uzun pozisyon alınmasını önerdi.

Aralarında Luis Costa’nın da yer aldığı Citi stratejistleri, seçim belirsizliğinin ortadan kalkması sonrasında dolar/TL’ye ilişkin bir not paylaştı.

İlgili notta stratejistler, seçimlerin bitmesine atıfta bulunarak, TCMB’nin yurt içi parasal koşulları daha da sıkılaştırılmak için mücadele etmeye hazır olduğunu aktardı.

Yetkililerin aynı zamanda yurt içi para akışını döviz mevduatlarından uzaklaştırmak için kademeli bir çabaya da odaklandığı belirtilen notta, yatırımcılara 6 aylık forwardlar üzerinden “dolar sat-lira al” tavsiyesinde bulunuldu.

Bu tavsiyenin önündeki riskler arasında TCMB’nin duruşunun daha güvercin bir duruşa doğru ani bir şekilde değiştirilmesinin yer aldığı belirtilen notta, stratejistlerin pozisyonda hedeflerinin yüzde 5 getiri olduğu, zarar kesme işleminin ise yüzde 2,5 kayıpta yapılması gerektiği görüşüne yer verildi.

Merkez Bankası’nın şu an için politika faizlerini doğrudan artırmak yerine makro ihtiyati tedbirlere daha fazla odaklanabileceğinin de belirtildiği notta, "Tüketici enflasyonunun mayıs/haziran aylarında zirveye ulaştığı dönemde daha fazla faiz artışı ihtimalini tamamen göz ardı etmiyoruz” ifadelerine yer verildi.

*Forward, ileri bir tarihte teslimi söz konusu olacak herhangi bir varlığın vadesi, fiyatı veya miktarının bugünden belirlenerek sözleşmeye bağlandığı işlemlerdir. 

İLGİLİ HABER Bir milyon dolarlık soru: Kur artar mı, düşer mi? Yerel seçimlerin ardından kurda yaşanan hareketlilik, “Kur artar mı düşer mi?” sorusunu yeniden gündemin önemli başlıklarından biri haline getirdi. TEPAV Merkez Direktörü Burcu Aydın Özüdoğru da konuyu bugünkü köşe yazısında mercek altına aldı.
İLGİLİ HABER Borsa tarihinde ilk kez 10 bin puanın üzerine çıktı Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,77 yükselişle rekor seviye olan 9.992,45 puandan başladıktan sonra tarihinde ilk kez 10 bin puanın üzerine çıktı.

 

REKLAMI KAPAT X