Dolar 4,70 lirayı görecek mi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar 4,70 lirayı görecek mi?
Doviz.com
08.08.2019 11:03

Yabancı Bankaların Tahminleri Doların 4,70 Lirayı Görmesi Yönünde

Dünyaca ünlü ekonomistler, 'TL alın' çağrısı yaptı, dünya devi bankalardan dolar/TL'nin 4,70'e kadar düşeceği tahminleri yapıldı.

Türkiye'de güven endeksleri yükselirken, turizm gelirleri rekor kırdı. Cari açık yüzde 63 geriledi. Aynı dönemde Türkiye'ye gelen 21 milyon turistten, 12.6 milyar dolardan fazla gelir sağlandı. Turizm ve cari denge verileri, başarılı dengelenmenin en önemli göstergesi oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Banaksı'nın faiz kararının ardından yükselişe geçen Türk lirası da 4 ayın zirvesine çıktı. Dünyaca ünlü ekonomistlerden peş peşe, ‘TL alın’, ‘doların tahtı sallanıyor’ açıklamaları geldi. İlk rapor, ABD’li yatırım bankası JP Morgan’dan geldi. Kurumun baş ekonomisti, ‘doların hakimiyeti sona eriyor’ başlıklı yazısıyla yatırımcılarını uyardı ve doların, orta vadede değer kaybedeceğinin altını çizdi. 

TL Alan Kazanacak 

Diğer bir açıklamada Alman finans devi Deutsche Bank’tan geldi. Kurum, ‘TL alın’ çağrısı yaptı. Deutsche Bank, Türk lirasında boğa tutumuna devam ettiklerini, ayrıca TL – rand paritesindeki yükselme için daha çok alan bulunduğunu, bu nedenle TL alınması, rand satılması konusundaki hedeflerini de revize ederek 2.70’den 2.80’e çıkarttıklarını bildirdi. Banka, 2019’un üçüncü çeyreklik döneminde, Türkiye’nin cari fazla verebileceği, bu durumun kırılganlığı azaltacağı tahmininde bulundu.

"4,70'e Gerileyebilir"

JP Morgan ve Deutsche Bank'tan sonra Fransız bankası Societe General de, müşterilerine doları satıp TL almalarını tavsiye etti. Societe General, dolar kurunun 4.70'e düşeceği tahmininde bulundu. 

REKLAMI KAPAT X