Dolar, ABD büyüme verisi öncesinde yatay seyrediyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar, ABD büyüme verisi öncesinde yatay seyrediyor
Doviz.com
26.01.2023 12:05

Dolar, ABD'den gelecek GSYİH verileri öncesinde yatay seyrederken; yatırımcılar, verinin Fed'in para politikasında izleyeceği yolda nasıl bir etkisi olabileceğini görmeyi bekliyor.

Dolar/TL, bugün saat 12:00 itibarıyla %0,07 artışla 18,8063 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar, %0,09 düşüşle 1,0905 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar, %0,03 düşüşle 1,2393 seviyesinden işlem görüyor. 

Dolar endeksi ise %0,09 artışla 101,7421 seviyesinden işlem görüyor.

Piyasaların yakından takip ettiği Fed'in yaklaşan politika toplantısının gidişatını belirleyebilecek olan ABD GSYİH verisi bugün TSİ 16:30'da açıklanacak.

Bu verinin, ABD ekonomisinin yüksek enflasyon ve artan finansman maliyetlerinin tüketici harcamalarını azaltması nedeniyle geçen yılın son çeyreğinde yavaşladığına işaret etmesi bekleniyor. 

Buna göre analistler, büyümenin yıllık bazda %3,2'den %2,6'ya yavaşlamasını bekliyor.

Ayrıca, tedarik zinciri sorunlarının hafiflemesi ve yıl sonuna doğru enerji fiyatlarındaki düşüşün, dikkat çekici bir şekilde zayıflamayan iş gücü piyasasına destek olması da analistlerin beklentileri arasında yer alıyor. 

Diğer taraftan, önümüzdeki hafta ABD, Euro Bölgesi ve İngiltere'de yapılacak merkez bankası toplantıları öncesinde yaşanan "sessiz dönem", merkez bankası yetkililerinden herhangi bir yorum gelmemesini sağlıyor. 

Piyasalar ise şu anda ECB'nin önümüzdeki iki toplantısında 100 baz puan daha sıkılaştırma yapacağını fiyatlarken; İngiltere Merkez Bankası'nın görünümünde Para Politikası Kurulu'nun son toplantısında aldığı kararın oy çokluğuna sahip olmaması sebebiyle belirsizliğin daha fazla olduğunu düşünüyor.

REKLAMI KAPAT X