Dolar ABD’den gelecek verileri beklerken soğudu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar ABD’den gelecek verileri beklerken soğudu
Doviz.com
29.11.2022 11:13

Dolar endeksi, pazartesi günü Fed yetkililerinin şahin tutumlarını sürdürmesiyle yükseldikten sonra ABD’den gelecek verilerin belirsizliğini koruması sebebiyle soğuma gösterdi.

Dolar/TL, dolar endeksindeki düşüşe rağmen yatay hareketlerine devam ederek 18,6362 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar, bugün saat 11:00 itibarıyla %0,40 artışla 1,0375 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise, kasım ayında son 12 yılın en kötü aylık performansını sergileyerek 106,2331 seviyesinden işlem görüyor.

Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyonu kontrol altına almak ve enflasyonu Fed'in %2'lik hedefine geri getirmek için faiz oranlarını biraz daha artırması gerektiğini söyledi. Bullard ayrıca 2024'e kadar da faizlerin yüksek seviyelerde tutulması gerektiğini söyleyerek, doların haftanın ilk gününe yükselişle başlamasına sebep oldu.

Ancak, Fed Başkanı Jerome Powell'ın çarşamba günü yapacağı açıklamalar ve kasım ayına ilişkin açıklanacak önemli ABD istihdam verileri öncesinde belirsizliklerin artması, dolar endeksinde yeniden düşüş yaşanmasına yol açtı.

Piyasalar ise, Fed’in 13-14 Aralık'taki toplantısında faizleri 50 baz puan daha artırmasını bekliyor.

FXStreet.com'un kıdemli analisti Joseph Trevisani, "Piyasalar Fed'in faizleri artıracağını biliyor ve tüm hareketliliğin arkasında bu var. Ancak ne kadar ya da ne zamana kadar artış yapılacağı konusundaki belirsizlik hala korunuyor." dedi.

Dolar endeksi ayrıca, 28 Eylül'de gördüğü 20 yılın en yüksek seviyesi olan 114,78'den, Fed'in faiz artırım hızını yavaşlatacağı beklentisiyle 105,37 seviyelerine kadar geriledi.

Trevisani ise, son düşüşün bir kısmının yatırımcıların karlarını realize etmek istemelerinden kaynaklandığını söyledi.

Citigroup stratejisti Tom Fitzpatrick ise, pazartesi günü gerçekleşen yükselişin ardından Haziran 2021'den bu yana ilk kez 200 günlük hareketli ortalamanın test edildiğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X