Dolar endeksi Çin'den gelen verilerle yükselmeye devam etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar endeksi Çin'den gelen verilerle yükselmeye devam etti
Doviz.com
15.08.2022 18:44

Dolar endeksi, Çin'den gelen hayal kırıklığı yaratan verilerin küresel durgunluk endişelerini desteklemesinin ardından pazartesi günü yükseldi.

Çin Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimini takiben yuan zayıfladı. Çin sanayi üretimi, perakende satışlar ve sabit varlık yatırımları, COVID-19 kilitlenmelerinden kaynaklanan yeni bir toparlanmanın bocalaması nedeniyle pazartesi günü analist tahminlerinin altında kaldı.

Dolar, ABD enflasyonunun zirve yapmış olabileceğine dair erken işaretlere yanıt olarak Fev politika yapıcılarının şahin yorumlarıyla da desteklendi.

Çin Merkez Bankası'nın beklenmedik bir şekilde orta vadeli politika kredileri ve kısa vadeli likidite aracı için ikinci kez borçlanma maliyetlerini düşürmesinin ardından, yuan bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. 

Altı emsaline karşı ABD doları endeksi bu ay aralığının ortasına yakın bir yerde konsolide ederek %0,6 artarak 106,2'ya yükseldi.

Geçen hafta, yatırımcıların Fed'in daha az agresif bir sıkılaştırma umutlarını körükleyen ABD verileri, ABD tüketici ve üretici fiyatlarının da düştüğünü gösteren istatistiklerin ardından, yedi ay boyunca ithalat fiyatlarında ilk düşüşü gösterdi.

Analistler, politika yapıcıların düşüncelerine ilişkin daha fazla ipucu için çarşamba günü yayınlanacak olan Fed'in en son toplantısının tutanaklarını izleyecek.

Euro, haftanın ilk gününde Avrupa'nın Ukrayna'daki savaşla mücadelesi, Rus dışı enerji kaynakları arayışı ve yetersiz yağışın Alman ekonomisine verdiği zarar nedeniyle %0,7 değer kaybederek 1.0191 dolara geriledi.

REKLAMI KAPAT X