Dolar endeksi, faiz artışı beklentileriyle dört aylık kayıp serisini sonlandırdı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar endeksi, faiz artışı beklentileriyle dört aylık kayıp serisini sonlandırdı
Doviz.com
28.02.2023 10:45

Dolar endeksi, şubat ayının son işlem gününde yükselerek dört aylık bir kayıp serisinin ardından ayı kazançla kapatmaya hazırlanıyor.

Dolar/TL, bugün saat 10:30 itibarıyla %0,01 artışla 18,8881 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar%0,17 düşüşle 1,0589 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar%0,13 düşüşle 1,2040 seviyesinden işlem görüyor. 

Dolar endeksi ise %0,16 artışla 104,8287 seviyesinden işlem görüyor.

ABD'den gelen bir dizi iyimser ekonomik verinin ardından artış gösteren ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını başlangıçta beklenenden daha fazla artırmak zorunda kalacağına dair piyasa beklentileri, son haftalarda doları yükselişe geçirdi.

Buna göre, ABD dolarını diğer 6 büyük para biriminin dahil olduğu bir sepete karşı ölçen dolar endeksi, eylül ayından bu yana ilk kez aylık %2,5'in üzerinde bir kazanç elde etmeye yöneldi.

Dolar endeksindeki bu son yükselişte ise dünyanın en büyük ekonomisinden gelen güçlü veriler etkili oldu. Bu veriler, Fed'in faiz artışlarını sürdürebileceğine ilişkin beklentilerin de artmasına yol açtı. 

National Australia Bank FX stratejisti Ray Attrill, ABD ekonomik verilerinin güçlü seyrine atıfta bulunarak, "Dolar, şubat ayında açıklanan verilerin gücüyle toparlandı." dedi.

Attrill, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ayrıca "Bence bir büyük veri baskısından diğerine geçiyoruz. Dolardaki bir sonraki hareket gerçekten de şubat verilerinin mart ayında nasıl geleceğine bağlı olacak." ifadelerini kullandı.

REKLAMI KAPAT X