Dolar endeksi kritik Fed kararı öncesinde düşüşte

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar endeksi kritik Fed kararı öncesinde düşüşte
Doviz.com
27.07.2022 10:41

Dolar endeksi, piyasaların günün ilerleyen saatlerinde yapılması planlanan Fed faiz kararına hazırlanmalarıyla çarşamba günü biraz düştü.

Saat 10:30 itibarıyla, doların diğer majör para birimleri karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi %0,20 düşüşle 107,04'te kaldı. Seviye, bu ayın başlarında ulaşılan yirmi yılın en yüksek seviyesi olan 109.290'dan çok uzakta değil.

Türk lirası ise dolar ve euro karşısında düşüşünü sürdürüyor, dolar/TL an itibarıyla yüzde 0,15 artışla 17,8859 seviyesindeyken, euro/TL 0,41 yükselişle 18,1855'ten işlem görüyor.

Yatırımcılar, Fed'in agresif faiz artırımlarının büyüme üzerinde baskı yaratacağına dair endişeler devam ederken, ABD merkez bankasının enflasyonla mücadelede ne kadar ilerleyeceğini görmeyi bekliyor.

Politika yapıcılar, son zamanlardaki zayıf ekonomik verilerle birlikte 40 yılın en yüksek seviyelerinde seyreden tüketici fiyatları üzerinde kafa yoruyor. Salı günü, ABD tüketici güveni neredeyse bir buçuk yılın en düşük seviyesine gerilerken, hem yeni ev fiyatlarındaki artış hem de yeni ev satışları yavaşladı.

Piyasalar büyük ölçüde 75 baz puanlık bir artışı beklese de küçük bir 100 baz puanlık artış şansı var. Piyasaların odağı, Çarşamba günü basın toplantısında konuşması beklenen Fed başkanı Jerome Powell'ın yorumlarına da çevrilecek.

Bu arada euro, bir gecede %1 düşüşle 1.0108 dolara geriledikten sonra dolar karşısında bir miktar toparlandı - bu euro'nun 11 Temmuz'dan bu yana en keskin düşüşü oldu. Ortak para birimi sabahın erken saatlerinde %0.24 artarak 1.0142 dolara yükseldi.

Sterlin, dolar karşısında marjinal bir şekilde yükseldi ve İngiltere Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta açıklayacağı bir başka kilit oran kararı bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X