Dolar endeksi üç haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra dengelendi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar endeksi üç haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra dengelendi
Doviz.com
24.10.2022 12:14

Dolar endeksi, geçtiğimiz hafta 111,89 ile 3 haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra, piyasalarda hareketliliğin yüksek olması beklenen haftada 112,36 seviyesinde dengelenerek işlem görüyor.

Dolar/TL, TCMB’nin beklentilerin üzerinde 150 baz puan indirdiği faiz kararı sonrasında cuma günü dalgalı bir seyir izleyerek, haftayı 18,5956 seviyesinden tamamlamıştı. Yeni haftaya yükseliş denemesiyle başlayan kur 18,6074 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar, %0,31 düşüşle 0,9831 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar, %0,12 değer kazancıyla 1,1314 seviyesinden işlem görüyor.

Döviz piyasalarında erken saatlerde yaşanan hareketlerin çoğu ise, USD/JPY paritesi etrafında yoğunlaştı.

Financial Times, Japonya Merkez Bankası'nın Japon yenini desteklemek amacıyla cuma günü 30 milyar dolar sattığını duyurmuştu.

Haftanın ilk gününde USD/JPY paritesinin birkaç dakika içinde 149,68 seviyesinden 145,58 seviyesine kadar gerilemesi, Japon yetkililerin tekrar devreye girmiş olabileceği ihtimalini düşündürdü.

Analistler ise, Japon yeninin değer kaybını engellemek için Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) bu hamlelerinin yeterli olmayacağını belirtti.

ING analistleri yayınladıkları bir notta, "Japon yetkililer gerçekten de tedirgin bir konumdalar." dedi.

ING analistleri ayrıca, "Japon yeninin daha yüksek seviyelere çıkmasına izin vermek, para biriminde keskin satışlara yol açma riskini taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere’de Boris Johnson'ın yerine geçen Liz Truss'un istifasının ardından, partinin bugün yeni liderini açıklamasıyla sterlin üzerindeki belirsizliklerin azalması bekleniyor.

Ekonomistler, mali açıdan en ihtiyatlı seçenek olarak görülen adayın, eski maliye bakanı Rishi Sunak olduğunu belirtiyor. Sunak'ın göreve getirilmesinin, sterlin üzerindeki belirsizliği en azından bir süre azaltacağı düşünülüyor.

Perşembe günü ECB’nin para politikası toplantısında, yükselen enflasyonu engellemek için 75 baz puanlık bir faiz artışı daha yapması bekleniyor.

Çin’in yayımlanması ertelenen verilerinin açıklanmasıyla da, Çin ekonomisinin üçüncü çeyrekte %3,9 büyüdüğü görüldü. Bu veri yine de piyasa beklentilerin altında kaldı ve Çin ekonomisindeki toparlanmanın gücüne ilişkin şüpheleri artırdı.

REKLAMI KAPAT X