Dolar endeksinde Fed toplantısı öncesinde hareketlilik başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar endeksinde Fed toplantısı öncesinde hareketlilik başladı
Doviz.com
07.12.2022 10:11

Dolar endeksi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta açıklaması beklenen faiz artırım kararı öncesinde yatırımcıların pozisyon almaya çalışmasıyla hareketlilik yaşıyor.

Dolar/TL, yatay hareketlerine devam ederek, bugün saat 10:00 itibarıyla 18,6372 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar%0,13 düşüşle 1,0456 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise, 104,10 seviyelerine kadar geriledikten sonra yükselişe geçerek 105,6911 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi, ABD hizmet sektörü faaliyetlerinin kasım ayında beklenmedik bir şekilde arttığını gösteren ve yatırımcıların Fed'in faiz oranlarını yakın zamanda öngörülenden daha fazla artırabileceği spekülasyonuna yol açan verilerin ardından bir önceki seansta yükselişe geçmişti.

Yatırımcılar ise endeksin kısa vadeli seyri hakkında fikir elde edebilmek ve pozisyon alabilmek için gelecek haftaki Fed toplantısına odaklandı.

Yatırımcılar, Fed'in 14 Aralık'taki toplantısında 50 baz puanlık bir faiz artışı bekliyor.

Bannockburn Global Forex FX stratejisti Marc Chandler, “Dün çok fazla fiyat hareketi vardı, ancak piyasaların odağında gelecek haftaki Fed toplantısı var.” dedi.

Chandler ayrıca, hisse senetlerindeki düşüş eğiliminin de doları desteklediğini belirterek, "Dolar riskten kaçış ortamından faydalanıyor." dedi.

Üç büyük ABD borsa endeksi de salı günü değer kaybederken, S&P 500 üst üste dördüncü seansta da düşüş gösterdi.

Önümüzdeki hafta ayrıca, kasım ayı ABD tüketici fiyat endeksi verilerinin de açıklanması bekleniyor ve açıklanacak enflasyon verisinin Fed’in faiz kararı üzerinde doğrudan etki yaratması bekleniyor.

Birçok Wall Street yöneticisi ise, enflasyonun yüksek kalması ve faiz oranlarının yükselmeye devam etmesi halinde, ABD ekonomisinin gelecek yıl potansiyel bir resesyonla karşı karşıya olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X