Dolar haftaya nasıl başladı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar haftaya nasıl başladı?
Doviz.com
27.03.2023 13:05

ABD’de bankacılık sektörüne yönelik endişelerin yatışması sonrasında dolar/TL ılımlı yükselişini sürdürerek 19,09 seviyesine çıkarken, dolar endeksi ise 102,77 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL, bugün saat 13:00 itibarıyla %0,24 artışla 19,0963 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar%0,04 artışla 1,0764 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise yatay hareketlerle 102,7700 seviyesinden işlem görüyor.

First Citizens Bank’ın Silicon Valley Bank'ın mevduat ve kredilerini satın almayı kabul ettiğine dair pazartesi günü erken saatlerde yayımlanan haberler, küçük ABD bankalarının geleceğine yönelik endişelerin bir miktar yatışmasına sebep oldu.

Bu gelişme ayrıca ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in ABD bankacılık sisteminin sağlamlığını koruduğuna dair piyasaya güvence vermeye çalışmasının ardından geldi.

Ancak Yellen'in güvencelerine rağmen küçük bankalardaki mevduat toplamı 15 Mart'a kadarki haftada 120 milyar dolar azalarak, baskıların devam ettiğine işaret etti.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise pazar günü yaptığı açıklamada, bankacılık sektöründeki son krizin ve bunu takip eden bir kredi sıkışıklığı olasılığının ABD'yi resesyona yaklaştırdığını söyledi.

ING analistleri ise konuyla ilgili paylaştıkları bir notta, "Temmuz ayından itibaren yaklaşık 90 baz puan indirim fiyatlanıyor ve Fed yetkilileri bu beklentilere karşı çıkmak adına çok az şey yapıyor" dedi.

Diğer taraftan Alman bankacılık devi Deutsche Bank hisselerinin cuma günü sert bir gerileme göstermesinin ardından bankacılık krizine yönelik endişeler de artış gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ise cuma günü Avrupa Birliği liderlerine, Euro Bölgesi bankacılık sektörünün güçlü düzenleyici rejim nedeniyle sağlıklı kalmaya devam ettiğini söyledi.

Yatırımcılar ise Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya'daki enflasyonun seyrine ilişkin verileri görmek için perşembe günü açıklanacak TÜFE verilerini beklemeye başladı.

REKLAMI KAPAT X