Dolar kuru tarihi seviyelerinde yatay seyrediyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar kuru tarihi seviyelerinde yatay seyrediyor
Doviz.com
29.06.2023 12:14

Kurban Bayramı öncesinde başlayan normalleşme adımları kapsamında yükselişine ivme kazandıran dolar/TL, bayramın ikinci gününde 26 seviyesinin üzerinde sakin bir seyir izliyor.

Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 12.00 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 26,05 seviyesinden işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL 28,43, sterlin/TL de 32,94 seviyesinden satılıyor.

Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 103,1 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi ise önceki kapanışının hemen altında 1,0910 seviyesinde bulunuyor.

ABD’den dolara destek

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın para politikasında daha fazla sıkılaşmanın sinyalini vermesinin ardından dolar talebinin arttığını söyledi.

Dün, "Avrupa Merkez Bankası (ECB) Merkez Bankacılığı Forumu" kapsamında gerçekleştirilen panelde konuşan Powell, üyelerin çoğunun yıl sonuna kadar iki kez faiz artışını desteklediğini vurgulayarak, bunun nedeninin de son çeyrek verilerine bakıldığında görülen beklenenden güçlü büyüme, daha sıkı bir iş gücü piyasası ve daha yüksek enflasyon olduğunu dile getirdi.

Powell'ın konuşmasının ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in temmuz toplantısında politika faizini 25 baz puan artırma ihtimalinin yüzde 82'ye çıktığını belirten analistler, bu hafta devam eden sözle yönlendirmelerin ve açıklanacak verilerin yatırımcıların odağında bulunduğunu bildirdi.

İLGİLİ HABER Fed Başkanı Powell'dan daha fazla sıkılaşma mesajı Powell, iki faiz artışının daha tahmin edildiğini anımsatarak, para politikasında daha fazla kısıtlamanın geleceğine inandıklarını ve bunu yönlendiren faktörün de güçlü iş gücü piyasası olduğunu söyledi.
REKLAMI KAPAT X