Dolar kuru yeniden 34 liranın üzerini test etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar kuru yeniden 34 liranın üzerini test etti
Doviz.com
23.08.2024 11:22

Dolar/TL'de sınırlı yükselişin devam etmesi sonrasında bankalararası piyasada yeniden 34 seviyesinin üzeri görüldü.

Bankalararası piyasada dolar/TL, 34,003'e yüksemesi sonrasında 34 sınırında hareket ediyor. TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı hafta başından bu yana yüzde 1'e yaklaşırken, ay başından bu yana ise yüzde 2,5'i aştı.

TL, temmuz ayında yaklaşık yüzde 0,9 değer yitirmişti. Dolar/TL son olarak ise 7 Ağustos'ta 34,0920 ile tüm zamanların en yükseğini görmüştü.

Dolardaki yükselişe benzer şekilde euro kuru da sınırlı bir artışla 37,85 seviyesinde seyrediyor. Euro dolar paritesi ise 1,1127 puandan fiyatlanıyor.

Döviz kurları içerisinde en fazla yükseliş ise sterlinde yaşanıyor. Buna göre sterlin/TL yüzde 0,66 artışla 44,65 seviyesinden işlem görüyor.

Fed'in para politikası hakkında ipuçları için takip edilecek olan Jackson Hole sempozyumu öncesinde dış piyasalarda yatay bir seyir izleniyor.

Ana gündem olarak ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın TSİ 17.00'de başlayacak olan ve ABD para politikasının görünümü hakkında ipuçları vermesi beklenen konuşması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Merkez bankası başkanları Jackson Hole'de buluşuyor: Kritik sempozyum bugün başlıyor Önemli merkez bankalarının yetkililerini buluşturacak Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu, bugün ABD'nin Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında başlayacak.
İLGİLİ HABER Commerzbank yıl sonu dolar/TL tahminini açıkladı Alman Commerzbank, enflasyon beklentilerinin yükselmesi ve kamuoyunun ekonomiye ilişkin algısının kötüleşmesi nedeniyle Türk Lirası'nın daha da zayıflayabileceğini öngördü.
REKLAMI KAPAT X