Dolar mı yoksa euro mu daha cazip?: JPMorgan stratejistleri yorumladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar mı yoksa euro mu daha cazip?: JPMorgan stratejistleri yorumladı
Doviz.com
17.10.2023 13:29

ABD'nin en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan, temmuz ortasındaki zirvesinden bu yana dolar karşısında değer kaybını sürdüren euroyu değerlendirdi.

Financial Times'ın aktardığına göre JPMorgan stratejistleri, Orta Doğu'daki savaşın Avrupa'nın ithal ettiği enerji fiyatında tehdit yaratması ve yüksek borçlanma maliyetlerinin Euro Bölgesi'nin büyümesi üzerinde baskı oluşturması nedeniyle euronun bu yılın sonuna kadar ABD doları karşısında zayıflamayı sürdüreceğini öngördü.

JPMorgan Küresel Döviz Stratejisti Meera Chandan ise son dönemdeki zayıflığın ardından euronun karşı karşıya olduğu sayısız belirsizlik sebebiyle hala ucuzluk görmediklerini belirterek, "Daha sıkı finansal koşullar ve jeopolitik riskler, durgun büyümenin ortasında geliyor" dedi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) eylül ayı toplantı tutanakları da ECB Yönetim Konseyi üyelerinin ekonomik büyüme endişelerinin arttığını ortaya koymuştu.

İLGİLİ HABER ECB üyelerinin büyüme endişeleri tutanaklara yansıdı Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) eylül ayı toplantı tutanakları, ECB Yönetim Konseyi üyelerinin ekonomik büyüme endişelerinin arttığını ve büyük çoğunluğunun 25 baz puanlık faiz artışını desteklediğini ortaya koydu.

Bu kapsamda Chandan, euro/dolar paritesi için hedeflerinin daha önceki 1,05 seviyesinden 1 seviyesine çekildiğini duyurdu. Yani stratejistler yılın geri kalan kısmında doların euroya göre daha güçlü kalabileceğini öngördü.

Euro/dolar temmuzdan bu yana yüzde 6'dan fazla geriledi

Şu anda 1,0557 dolardan işlem gören euro/dolar paritesi ise ABD ekonomisinin şahin duruşunun doları desteklemesinin etkisiyle temmuz ortasındaki zirvesinden bu yana dolar karşısında yüzde 6'dan fazla değer kaybetti.

Kaynak: Tradingview

İLGİLİ HABER KKM nasıl işliyor?: Yatırımcı %20 KKM’yi mi, %40 TL mevduatı mı seçmeli? Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, Merkez Bankası’nın TL mevduata teşvik kapsamında attığı adımların ardından KKM’nin nasıl işlediğini ve bireyler için mevduat ile KKM uygulamasının getirileri arasındaki farkı yorumladı.
REKLAMI KAPAT X