Dolar ne kadar oldu?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar ne kadar oldu?
Doviz.com
17.01.2023 10:51

Dolar endeksi, yedi ayın en düşük seviyesine indikten sonra güç kazanmaya çalışırken; dolar/TL, 18,80 seviyesindeki seyrini sürdürüyor.

Dolar/TL, bugün saat 10:45 itibarıyla %0,04 artışla 18,7925 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar, %0,04 artışla 1,0824 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar, %0,16 artışla 1,2214 seviyesinden işlem görüyor. 

Dolar endeksi ise 102 seviyesinin altına indikten sonra 102,3507 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi, ABD'de tüketici fiyatlarının aralık ayında uzun bir süre sonra ilk kez düştüğünü gösteren verilerin ardından geçen hafta yoğun satış baskısı altına girmişti. 

Haftanın başında da gerilemesini sürdüren dolar endeksi 101,77 ile yedi ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de son yılların en yüksek enflasyonunun soğuma belirtisi göstermesi, yatırımcıların Fed'in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaştığını ve faizlerin daha önce endişe duyulan seviyeye çıkarılamayacağını düşünmesine sebep oldu. Bu ise dolar endeksinin tarihi düşük seviyelere kadar gerilemesine yol açtı.

Enflasyonun zirve yaptığına dair işaretler dolar endeksini aşağı çekmeden önce Fed'in agresif faiz artışları geçen yıl dolar endeksinin %8 yükselmesini sağlamıştı.

Ancak dolar endeksi, özellikle Çin'de artan Covid ölümlerinin etkisiyle geçen haftaki verilerden sonra istikrar kazanma çabasına girdi ve tarihi düşük seviyelerinden tepki alarak yükselişe geçti. 

Lombard Odier Başekonomisti Samy Chaar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dolarda düşüş trendinin devamını hayal etmek için henüz çok erken. Dolarda geniş tabanlı bir zayıflık için Fed beklentilerinin önemli ölçüde değiştiğini ve Fed'in bir noktada faiz indirimine gidebileceğini görmeniz gerekiyor." dedi.

Piyasalar ise şu anda Fed'in şubat ayı para politikası toplantısında 25 baz puanlık bir artışa gitme olasılığını %91 olarak, 50 baz puanlık bir artış olasılığını ise %9 olarak fiyatlıyor.

REKLAMI KAPAT X