Dolar/TL 18,65 seviyesinden işlem görüyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar/TL 18,65 seviyesinden işlem görüyor
Doviz.com
16.12.2022 13:22

Merkez bankalarının faiz artışlarıyla geçen yoğun haftanın son gününde dolar/TL, 18,65 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL, bugün saat 13:15 itibarıyla %0,04 artışla 18,6510 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar%0,05 düşüşle 1,0619 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise, %0,04 artışla 104,6323 seviyesinden işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), çarşamba günü politika faizini 50 baz puan artırmıştı. Fed'in faiz kararının ardından konuşan Powell, faiz artışlarına bir süre daha devam etmenin uygun olacağını belirtti.

Fed'in ardından Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Ulusal Bankası'nın da aralarında bulunduğu bir dizi merkez bankası, perşembe günü faiz oranlarını 50 baz puan artırdı.

JPMorgan, Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısının ardından perşembe günü Euro Bölgesi faiz oranlarına ilişkin tahminini %2,50'den %3,25'e yükselttiğini açıkladı.

Merkez bankası yetkilileri ise enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiğine ve daha fazla faiz artışına gidileceğine yönelik mesajlar verdi.

Özellikle ECB Başkanı Christine Lagarde, mevcut verilere dayanarak ECB'nin 2 Şubat'taki toplantısında ve muhtemelen ondan sonraki toplantılarında 50 baz puanlık artışlara devam edilmesinin uygun olacağını söyledi.

Bu ise küresel çapta ekonomik sorunların 2023'e kadar devam edebileceğine işaret ederek, risk odaklı varlıklarda düşüşe yol açtı.

Yatırımcıların riskten uzaklaşarak güvenli liman para birimine yönelmesiyle de dolar endeksi son dönemlerde yaşadığı kayıpları durdurarak dengelenme arayışına girdi.

Ancak bu riskten kaçış hareketi ABD’den gelen karamsar ekonomik veriler sonrasında yavaşladı.

Analistler, ABD’den gelen zon zayıf verilerin yatırımcıların risk iştahını yeniden canlandırabileceğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X