Dolar/TL'de düşüş devam ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar/TL'de düşüş devam ediyor
Doviz.com
22.12.2021 11:21

Dolar/TL, güne artışla başlamasının ardından 12,44 seviyelerine geriledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalar sonrası döviz kurlarında görülen düşüş dün de devam etti ve dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 8,3 altında 12,3231'den tamamladı. 

Dolar/TL, saat 11.15 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,7 düşüşle 12,4607 seviyesinde işlem görüyor.

Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,8 değer kaybıyla 14,0892'den, sterlin/TL yüzde 0,4 düşüşle 16,6431'den satılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı TL tasarruflara ilişkin yeni finansal ürünün detayları dün belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni ürünün adının "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" olduğunu açıklarken, üründe gerçek kişilerin TL vadeli hesapları üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranının kıyaslanacağı, yüksek olan oran üzerinden hesabın nemalandırılacağı bildirildi. Söz konusu üründe stopaj uygulanmayacağı, isteyen her bankanın katılabileceği, hesapların 3, 6, 9 ve 12 ay vadelerle açılabileceği de detaylar arasında yer aldı.

Öte yandan dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da ihracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla, banka nezdinde ihale yoluyla ve Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirileceğini bildirdi.

Banka ayrıca, döviz tevdiat hesaplarının ve döviz cinsinden katılım fonlarının hesap sahibinin talebi üzerine TL vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanacağını duyurdu.

Analistler, yurt içinde ekonomi yönetiminden gelen açıklamaların yakından izlenmeye devam edileceğini belirterek, veri gündeminde ise ABD'de büyüme ve ikinci el konut satışlarının takip edileceğini dile getirdi.

REKLAMI KAPAT X