Dolar/TL’de rekor serisi: Gözler Fed'de

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar/TL’de rekor serisi: Gözler Fed'de
Doviz.com
01.11.2023 15:16

Dolar/TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini bugün de sürdürdü. Buna göre kur, kritik Fed kararı öncesinde 28,32'den işlem gördü.

Dolar/TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini bugün de sürdürdü. Buna göre kur, saat 15.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,10 artışla 28,32 liradan işlem gördü.

Bu verilere göre TL, dolar karşısında yılbaşından beri yüzde 33,9 değer kaybetti. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği haziran ayından bugüne TL’deki değer kaybı ise yüzde 26,9 seviyesinde oldu.

Kurdaki yükseliş için takip edilen gelişmeler

TCMB’nin yarın açıklayacağı yılın son enflasyon raporu haftanın en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. TCMB’nin 2024 sonu için enflasyon tahmini yüzde 33 seviyesinde iken, piyasa tahmini yüzde 40 ila yüzde 45 arasında.

Öte yandan küresel çapta yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın faiz kararına odaklanmış durumda. Enflasyonla mücadele kapsamında faiz artırımları yapan Fed, şu ana kadar enflasyonu yenemese de yüksek faizde kalmayı tercih etmişti.

Bu kapsamda Fed, kasım ayı toplantısına ilişkin faiz kararını bugün saat 21.00'da açıklayacak. Piyasa beklentileri faizin yüzde 5,50 seviyesinde sabit tutulması yönünde.

Ancak piyasalar, Fed'in faiz kararından daha çok Fed Başkanı Jerome Powell'ın vereceği mesajları takip edecek.

Powell'ın ise saat 21.30'da açıklamalarına başlaması bekleniyor. Powell genelde saat 23.00 civarında açıklamalarını tamamlıyor.

REKLAMI KAPAT X