Dolar/TL'den hızlı düşüş

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar/TL'den hızlı düşüş
Doviz.com
31.03.2021 16:05

Dolar/TL, güne 8,32 ile başlamasının ardından öğle saatleri sonrasında 8,25 seviyelerine kadar geriledi. 

Dün 8,4543'e kadar yükselmesi sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamalarıyla düşüşe geçen dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,5 üzerinde 8,3362'den tamamladı.

Kavcıoğlu, TCMB 89. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, temel amaçları doğrultusunda ellerindeki tüm araçları bağımsız ve etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini belirterek, "Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizini, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Dolar/TL, saat 16.00 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,5 altında 8,2851'den işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 azalışla 9,7591'den satılıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayıları nedeniyle sıkılaştırılan tedbirler ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizindeki yükselişin TL varlıkları üzerinde baskıya neden olduğunu belirten analistler, bugünün veri takviminde; yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret istatistikleri, ABD'de ADP özel sektör istihdamı ve Avro Bölgesi'nde enflasyon verilerinin öne çıktığını bildirdi.

REKLAMI KAPAT X