Dolar/TL ne kadar oldu?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar/TL ne kadar oldu?
Doviz.com
20.12.2022 11:40

TCMB’nin perşembe günü vereceği faiz kararı öncesinde bugün 18,6400 seviyesine kadar inen dolar/TL, 18,66 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL, bugün saat 11:45 itibarıyla %0,06 artışla 18,6615 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar%0,14 artışla 1,0618 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise, %0,62 düşüşle 104,0626 seviyesinden işlem görüyor.

Almanya’dan gelen iş dünyası anketi verisi, yatırımcıların daha riskli varlıklara yönelmesini sağlarken, küresel piyasalarda güvenli liman olarak nitelendirilen dolara olan talebi ise zayıflattı.

Pazartesi günü yapılan bu ankete göre, enerji krizi ve yüksek enflasyona rağmen Avrupa'nın en büyük ekonomisinin görünümünün iyileşmesiyle Alman iş dünyasının ekonomiye güveninin aralık ayında beklenenden daha fazla artış gösterdiği görüldü.

Monex’den John Doyle, "Piyasalarda risk iştahının artmasıyla dolara olan talebin biraz daha sınırlı kaldığını düşünüyorum." dedi.

Bu verinin ardından dolar endeksi geri çekilirken, dolar/TL ise TCMB’nin faiz kararını bekleyerek dolar endeksindeki gerilemeye rağmen temkinli yükselişini sürdürdü.

Bu yılın büyük bir bölümünde şahin bir Fed ve artan jeopolitik gerilimlerle yükselen dolar endeksi, yatırımcıların faiz oranlarının artırılmasında sınırlı bir alanının olduğunu düşünmesiyle son haftalarda küresel piyasalarda baskı altına girmişti.

Ancak, geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in olası bir ABD resesyonuna rağmen gelecek yıl daha fazla faiz artışı yapabileceğini ve faiz oranlarının %5'in üzerine çıkmasını beklediğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos da, pazartesi günü yaptığı açıklamada, enflasyonu düşürmek için Euro Bölgesi faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini ve %2 olan orta vadeli enflasyon hedefini revize etmeyi düşünmediğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X