Dolar/TL ne kadar oldu?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar/TL ne kadar oldu?
Doviz.com
28.12.2022 12:36

Dolar/TL, gece saatleri itibarıyla düştüğü 18,6506 seviyesinin ardından dolar endeksindeki toparlanmanın da desteğiyle yeniden yükselişe geçerek 18,72 seviyesine yaklaştı.

Dolar/TL, bugün saat 12:30 itibarıyla %0,24 artışla 18,7165 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar%0,09 düşüşle 1,0631 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar, %0,02 artışla 1,2030 seviyesinden işlem görüyor. 

Dolar endeksi ise %0,13 artışla 104,3254 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasaların başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikalarına yönelik belirsizliklerle karışık seyrettiğini söylüyor.

Bu karışık küresel ortamda, Fed fon vadeli işlemlerinde ise şubat ayında gerçekleştirilecek para politikası toplantısı için %64 ihtimalle 25 baz puan, %36 ihtimalle de 50 baz puan faiz artışı bekleniyor.

Fed'in 2022 yılı boyunca sürdürdüğü agresif para politikası, dolar endeksinin 114 seviyelerine kadar çıkmasına sebep olurken; faiz artırımlarında yavaşlama beklentisi dolar endeksinin rekor seviyesinden 104'lü seviyelere inmesine sebep olmuştu.

Son olarak Fed Başkanı Powell, faiz artırımlarına 2023 yılında devam edileceğini söylemesine rağmen gelen makroekonomik veriler sebebiyle piyasalarda genel olarak faiz artışlarında bir yavaşlama beklentisi oluştu. Bu beklentiler de dolar endeksinin uzun süren bir değer kaybı yaşamasına sebep oldu.

Çarşamba günü ise ABD'de bekleyen konut satışları ve Richmond imalat endeksi de dahil olmak üzere bazı ekonomik verilerin açıklanacağını belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksi için 105'in direnç, 103,4'ün destek konumunda bulunduğunu söylüyor.

ING analistleri, konuyla ilgili paylaştıkları bir notta, tatil dönemi içinde yaşanan düşük volatilite sebebiyle gelecek verilerin piyasaları etkilemeyeceğini düşündüklerini belirterek, "Çin'den gelecek haberlerin önemli bir hareket yaratma olasılığı daha yüksek." dedi.

Analistler ayrıca vakaların artmaya devam etmesi durumunda Çin'in ilk çeyrek boyunca daha fazla kısıtlamaya gitmesi ihtimalinin de olduğunun altını çizdi.

Çin'de son olarak artan Covid vakaları ise piyasalardaki risk iştahının yeniden düşmesine sebep olarak, yatırımcıların güvenli liman para birimine bir miktar yönelmesine sebep oldu.

REKLAMI KAPAT X