Dolar/TL Powell'ın konuşması öncesinde bu senenin zirvesinde

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar/TL Powell'ın konuşması öncesinde bu senenin zirvesinde
Doviz.com
26.08.2022 14:58

Powell'ın konuşması öncesi dolar/TL yüzde 0,12 yükselişle bu senenin zirvesi olan 18,1898'den işlem görüyor.

Dolar endeksi, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole sempozyumunda merakla beklenen konuşması öncesinde diğer para birimleri karşısında az oranda düştü.

Doların altı ana para birimine karşı değerini izleyen dolar endeksi, son iki hafta içinde istikrarlı bir şekilde yükseldi ve Temmuz ortasında yirmi yılın zirvesi olan 109,29'a ulaştı.

Endeks, seansın başında küçük kazançlar elde ettikten sonra, gün içinde 108,16'ya kadar geriledi. An itibarıyla 108,42'den işlem görüyor.

Fed yetkilileri, şimdiye kadar sempozyumdaki konuşmalarında potansiyel faiz oranı artışlarının boyutu konusunda kararsız kaldılar, ancak enflasyonu uzak tutmak için oranları yukarı çekeceklerini savundular. 

Planlanan 20-21 Eylül Fed toplantısından önce iki önemli enflasyon raporu ve daha fazla istihdam verisi açıklanacak.

Avrupa'da, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kaynaklanan yükselen enerji fiyatları, ekonomik beklentileri azalttı ve euro ve sterlin üzerinde baskı yaratarak, her ikisini de bu yıl dolar karşısında %10'dan fazla aşağı itti.

Euro, bu haftanın çoğunu psikolojik olarak önemli seviyenin altında geçirdikten sonra dolar karşısında paritenin üzerine çıkarak 1,00120 doları gördü, fakat an itibarıyla 0,9989'dan işlem görüyor.

REKLAMI KAPAT X