Dolar/TL yatay seyrini sürdürüyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Dolar/TL yatay seyrini sürdürüyor
Doviz.com
06.12.2022 10:56

Dolar endeksi faiz oranlarında yavaşlamaya gidilmesi beklentisinin azalmasının ardından dengelenirken, dolar/TL yatay seyrini sürdürdü. 

Dolar/TL, dolar endeksindeki hareketliliğe rağmen yatay hareketlerine devam ederek 18,6387 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar, bugün saat 10:45 itibarıyla 1,0486 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar, %0,24 artışla 1,2207 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise, %0,03 düşüşle 105,3275 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi, pazartesi günkü %0,7'lik yükselişle 21 Kasım'dan bu yana en büyük günlük yükselişini gerçekleştirdi.

Endeks, Fed’in agresif faiz artışlarını dizginlemeye çalışmasıyla 28 Haziran'dan sonra 104,1 seviyesine kadar gerilemişti.

Ancak, ABD’de Tedarik Yönetimi Enstitüsü'nün (ISM) imalat dışı PMI verisinin beklentilerin aksine yükselmesi, Fed’in faiz artışlarında yavaşlayabileceği ihtimalini azalttı.

State Street Şube Müdürü Bart Wakabayashi, "ABD'den gelen ekonomik veriler, çok güçlüydü. Bu veriler ayrıca, şahin bir tutumun gelebileceğine de işaret etti. Fed, ihtiyaç duyulduğu sürece faizleri artırmaya devam edecektir." dedi.

Piyasalarda Fed'in yeniden şahin tutumunu sürdüreceği yönündeki beklentilerin artması ise dolar endeksinin son dönemlerde yaşadığı keskin kayıpların durmasına ve endeksin dengelenmesine yol açtı.

Yılın son Fed toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında Fed'in ayrıca yeni yıldaki ekonomik öngörülerini de açıklakması bekleniyor.

Yatırımcılar ise bu toplantıda, 50 baz puanlık bir faiz artışı yapılmasını ve faiz oranlarında mayıs ayında %5'in biraz üzerinde bir seviyeye ulaşılmasını bekliyor.

REKLAMI KAPAT X