Dolar Toparlandı Sterlin Düştü

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolar Toparlandı Sterlin Düştü
Doviz.com
14.11.2017 12:11

İngiltere’de part içi muhalefetin Theresa May’i isitfaya davet etmesi piyasalarda  İngiltere’ye  yumuşak geçiş yaptıracak bir Brexit anlaşmasının sağlanmasının siyasi krizin gölgesinde  zora girebileceği endişesine neden oldu.  Geçen haftayı güçlü kapatan sterlin Pazartesi günü  dolar ve avro karşısında geriledi.  Pazartesi 1.3113 (-% 0.57) seviyesinden kapatan GBP /USD paritesi bu sabah 1.3104 seviyesinde seyrediyor (-%0.08);  1.1342 (-0.) den kapanan GBP/EUR paritesi de bu sabah 1.1229 (-%0.15) seviyesinde seyrediyor.  Salı günü İngiltere Parlamentosunda yapılacak Brexit anlaşması görüşmeleri, May’in durumu ve hafta içinde açıklanacak makroekonomik veriler sterlinin performansını belirleyecek.

Dolar cephesinde ise kurumlar vergisi indiriminin ertelenme ihtimali aşağı yönlü baskı yaratırken bu hafta açıklanacak makroekonomik verilerin beklenenden iyi geleceğini düşünen yatırımcıların olumlu tavrı  dolara yukarı yönde destek sağlıyor. 

Geçen haftayı gevşek kapatan dolar Pazartesi günü  diğer temel para birimleri karşısında küçük oranda yükseldi. Haftayı  gerileyerek (-% 0.06) kapatan dolar endeksi de Pazartesi günü 94.49 (+%0.1) seviyesinden kapandı.  

Euro cephesinde çok fazla değişim olmazken yatırımcılar Pazartesi günü Frankfurt’ta başlayan 20. Avro Finans Haftası kapsamında merkez bankası başkanlarının yapacakları konuşmaların piyasalara yön vermesini bekliyorlar.  Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi, Fed Başkanı  Janet Yellen, Japonya Merkez Bankası Haruhiko Kuroda ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney Draghi’nin ev sahipliği yapacağı panelde bugün saat 13:00 (TSİ) ten itibaren birer konuşma yapacaklar.  

REKLAMI KAPAT X