Dolarda yönü enflasyon verileri belirleyecek

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dolarda yönü enflasyon verileri belirleyecek
Doviz.com
10.02.2023 11:01

Dolar/TL cuma günü erken saatlerde 18,84 seviyesine yakın seyrederken, dolar endeksi 103 seviyesi üzerindeki seyrini koruyor. Dolarda yönü ise gelecek hafta açıklanacak enflasyon verilerinin belirlemesi bekleniyor.

Dolar/TL, bugün saat 11:00 itibarıyla %0,02 artışla 18,8347 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar, %0,06 artışla 1,0739 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar, %0,01 artışla 1,2114 seviyesinden işlem görüyor. 

Dolar endeksi ise %0,22 düşüşle 103,0379 seviyesinden işlem görüyor.

Yatırımcıların geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerini sindirmesinden ve Fed'in faiz artışları için bir dizi Fed politika yapıcısının konuşmalarından ipucu aramasından sonra dolar endeksi bu hafta dar bir aralıkta işlem gördü.

ABD'de son açıklanan veriler ise piyasalara yön verme noktasında zayıf kaldı. Buna göre, işsizlik maaşı için yeni başvuruda bulunan Amerikalıların sayısı geçen hafta beklenenden daha fazla artarak altı hafta sonra ilk kez yükseldi ancak tarihsel olarak düşük kalmaya devam etti.

Fed Başkanı Jerome Powell ise bu hafta başında yaptığı bir konuşmada, dezenflasyonun devam ettiğine olan inancını yineledi ancak Fed'deki meslektaşları hafta ilerledikçe daha fazla faiz artırımı isteklerini dile getirerek piyasaların dar bir bantta işlem görmesine sebep oldu.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ise perşembe günü yorum yapan son isim oldu. Barkin, talebin yavaşladığı ancak hala dirençli olduğunu belirtirken 'enflasyonun hala yüksek olması sürpriz olmamalı' diyerek, bu durumun Fed'in rotasında kalması için önemli bir katalizör olduğunu belirtti.

Bu da önümüzdeki hafta salı günü açıklanacak olan ABD TÜFE verilerinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Bu verinin ışığında piyasalar, dezenflasyon sürecinin gerçekten devam edip etmediğini görebilecek. Bu durumun ise kısa vadede doların seyrini belirlemesi bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X