Euro, dolar karşısında son 4 ayın en yüksek seviyesinde

Okuma Süresi: 1 Dakika
Euro, dolar karşısında son 4 ayın en yüksek seviyesinde
Doviz.com
22.12.2023 16:22

Euro, küresel çapta satış baskısı altındaki dolar karşısında son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Euro, Fed'in faiz oranlarının önümüzdeki aylarda düşürebileceğine dair artan beklentilerle satış baskısı altına giren ABD doları karşısında son dört ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Buna göre euro/dolar paritesi 1,1038 dolar ile 10 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştıktan sonra şu dakikalarda 1,1027'den işlem görüyor.

Euro, bu ay dolar karşısında %1,2 değer kazanırken, kazanımların büyük bir kısmı ise Fed'in faiz oranlarında indirime gideceğinin beklenmeye başlamasıyla geldi.

Saxo Bank analistleri ise son açıklanan ekonomik verilerin 2024 yılında ABD'nin faiz indirimine gideceğine dair piyasa beklentilerini güçlendirmesiyle doların değer kaybettiğini söyledi.

Perşembe günü açıklanan ABD GSYH verileri, ekonominin üçüncü çeyrekte yıllık %4,9 oranında büyüdüğünü ve WSJ anketine katılan ekonomistlerin %5,1'lik konsensüs tahmininin altında kaldığını göstermişti.

İLGİLİ HABER ABD ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin altında büyüdü ABD ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4,9 ile beklentilerin altında büyüme kaydetti.

Bu verinin ardından analistler ise yatırımcıların TSİ 16.30'da açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları verisine odaklandığını, çünkü bu verinin "Tatil sezonu başlamadan önce döviz piyasasını potansiyel olarak hareketlendirebilecek son önemli veri" olduğunu söyledi.

REKLAMI KAPAT X