Faiz kararına piyasalar nasıl tepki verdi?: Dolar, altın ve borsada ilk rakamlar

Okuma Süresi: 1 Dakika
Faiz kararına piyasalar nasıl tepki verdi?: Dolar, altın ve borsada ilk rakamlar
Doviz.com
27.06.2024 14:20

Merkez Bankası, haziran ayı toplantısında faizleri beklentiler doğrultusunda sabit bıraktı. Peki, piyasalar bu kararı nasıl fiyatladı? İşte dolar, altın ve borsada ilk rakamlar..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) haziran ayına ilişkin faiz kararını açıkladı.

Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşen yılın altıncı toplantısında kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

Karar sonrasında paylaşılan metinde ise sıkı duruş vurgusu devam ederken, parasal aktarım mekanizmasını destekleyecek adımların atılmaya devam edeceği bildirildi.

İLGİLİ HABER TCMB, faiz kararı sonrası PPK karar metnini yayımladı Merkez Bankası, politika faizini sabit bıraktığı haziran ayı toplantısına ilişkin PPK karar metnini yayımladı. İşte metinde yer alan detaylar..

Piyasaların tepkisi sınırlı kaldı

Piyasaların merakla beklediği kararın beklentiler dahilinde açıklanması sonrası piyasaların tepkisi ise sınırlı kaldı. Buna göre Merkez’in kararı öncesi 32,90 seviyesinden işlem gören dolar kuru, karardan sonra hafif bir gerileme ile 32,86 liraya indi.

Euro kuru ise faiz kararının açıklanmasından önce 35,34 seviyesinden işlem görürken kararın ardından hafif bir gerilemeyle 35,27 liraya geriledi.

Değerli metal ve borsa cephesinde de önemli bir değişim yaşanmadı. Buna göre kararın ardından gram altın sınırlı bir gerilemeyle 2448 liraya inerken; BIST 100 endeksi ise sınırlı bir artışla 10578 puana çıktı.

İLGİLİ ANALİZ TCMB'nin faiz kararı dolar/TL üzerinde etkili olur mu? TCMB’nin bugün açıklayacağı haziran ayı faiz kararında herhangi bir değişikliğe gitmemesi ve politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor. Peki, kararın dolar/TL üzerinde etkisi olur mu?
REKLAMI KAPAT X