Fed tutanakları öncesinde dolar/TL'de yukarı ivmelenme sürüyor 

Okuma Süresi: 2 Dakika
Fed tutanakları öncesinde dolar/TL'de yukarı ivmelenme sürüyor 
Doviz.com
22.02.2023 11:18

ABD Merkez Bankası'nın bugün yayımlayacağı toplantı tutanakları öncesinde dolar/TL'de yukarı ivmelenme sürerken, dolar endeksi ise güne bir miktar değer kaybıyla başladı.

Dolar/TL, bugün saat 11:15 itibarıyla %0,05 artışla 18,8765 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar%0,10 artışla 1,0656 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar%0,03 düşüşle 1,2107 seviyesinden işlem görüyor. 

Dolar endeksi ise %0,09 düşüşle 104,0940 seviyesinden işlem görüyor.

ABD'den son gelen veriler, dünyanın en büyük ekonomisinde hala sıkı bir iş gücü piyasasının olduğuna işaret etti.

Piyasalar ise bu verilerle birlikte Fed'in enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını ne kadar yükseltmesi gerektiğine dair beklentilerini revize etti.

Yatırımcıların dikkati ise politika yapıcıların planları hakkında daha fazla bilgi verebilecek olan Fed'in son toplantı tutanaklarına çevrildi.

Fed'in son para politikası kurulu toplantısının tutanaklarının bugün TSİ 22:00'da yayımlanması bekleniyor.

City Index'ten Simpson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fed'in daha yüksek bir nihai faiz oranına çıkabileceğine piyasaların inanması için daha fazla bir süreye ve daha şahin yorumlara ihtiyacımız var." dedi.

Ancak, Asya para birimlerinin çoğu Fed'in şubat ayı toplantı tutanaklarından para politikasına ilişkin daha fazla ipucu gelmeden önce piyasaların durgunlaşmasıyla, Hazine getirilerindeki gecelik yükselişi takip ederek çarşamba günü geriledi.

ABD Hazine tahvillerinin getirileri ise şubat ayında ABD'de iş dünyası faaliyetlerinin beklenenden iyi gelmesinin ardından yükselişe geçti ve dünyanın en büyük ekonomisinin hala güçlü kaldığına işaret etti.

Ancak analistler, dünya genelinde açıklanan verilerin ekonomik aktiviteye ilişkin karışık bir tablo ortaya koyması ile para politikalarına yönelik belirsizliklerin sürdüğünü belirterek, bu durumun yatırımcıların temkinli davranmasına neden olduğunu söylüyor.

Para piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ay faizleri 25 baz puan artıracağı ve yıl boyunca da indirim sürecine başlamayacağının fiyatlandığını aktaran analistler, bankanın bugün açıklanacak toplantı tutanaklarının gelecek dönem beklentilerinin şekillenmesi açısından kritik olacağını kaydediyor. 

Analistler Fed tutanakları dışında ayrıca bugünün veri gündeminde Almanya'da Ifo iş dünyası endeksinin de izlenecek önemli bir veri olduğunu belirtiyor. 

REKLAMI KAPAT X