Goldman Sachs, euro/dolar paritesinde yeni zirve beklemiyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs, euro/dolar paritesinde yeni zirve beklemiyor
Doviz.com
24.05.2023 17:13

Goldman Sachs analistleri, euronun dolar karşısında baskı altında olduğunu belirterek, paritedeki yükselişin devamından şüphe duyduklarını belirtti.

Yılın en yüksek seviyesi olan 1,1095'i gördüğü nisan ayının ardından euro/dolar paritesi mayıs ayını zor geçirmişti.

Buna göre parite, salı günü 1,0760'a kadar gerilerken, çarşamba günü ise Goldman Sachs analistlerinin belirttiği zayıflıklıklar sebebiyle hareketsiz kaldı.

Goldman analistleri ise yayımladıkları notta, doların son dönemdeki yükselişinin ABD'de kredi koşullarının başlangıçta korkulduğu kadar sıkılaşmamasından kaynaklandığını söylemiş, Avrupa ve Çin'deki faaliyetlerin yıla başlarken güçlü beklentileri hayal kırıklığına uğratmasının ise euro için düşüş faktörü olduğunu belirtmişti.

Bu zeminin euro/dolar paritesinin yükselişinde önemli bir engel olduğunu belirten banka, sermaye akışlarının da yalnızca sınırlı bir destek sunduğuna dikkat çekmişti.

Goldman analistleri ayrıca euronun dip seviyelerden başlattığı ralli nedeniyle, bu cephede iyileşme şansının da az olduğunu belirtti.

Sonuç olarak Goldman Sachs analistleri, euro/dolar için yıl sonu hedefini mevcut oranın %2'sinden biraz daha yukarıda 1,10 seviyelerinde korurken, paritenin de yeni yıllık zirvelere ulaşabileceğinden şüphe duyduğunu aktardı.

REKLAMI KAPAT X