HSBC’den sterline yönelik karamsar tahmin

Okuma Süresi: 1 Dakika
HSBC’den sterline yönelik karamsar tahmin
Doviz.com
07.11.2023 15:09

HSBC analistleri, küresel ekonomik görünüm nedeniyle İngiltere’nin para birimi sterlinde gelecek yıl zayıflama beklediklerini; İsveç kronu ve Norveç kronu için de risk iştahına olan duyarlılık nedeniyle kötümser olduklarını belirtti.

HSBC Avrupa Döviz Araştırmaları Başkanı Dominic Bunning, mevcut ekonomik görünüm ile birlikte İngiltere, Norveç ve İsveç’in para birimlerini değerlendirdi.

Buna göre İngiltere ekonomisinin zayıf görünümü ve küresel ekonomideki zorluklar nedeniyle sterlinin gelecek yıl zayıflamasının beklendiği bildirildi.

Dominic Bunning'e göre faiz artışlarının etkisi hissedilmeye başlandıkça İngiltere'nin iç piyasası nispeten daha da zayıflayacak.

Öte yandan, İsveç kronu ve Norveç kronuna yönelik beklentilerin de küresel risk iştahına olan bağlılık nedeniyle kötümser olduğu paylaşıldı.

İLGİLİ HABER İngiltere'den "dijital sterlin" atılımı Küresel çapta merkez bankalarının dijital para birimi (CBDC) oluşturma konusundaki yarışı devam ederken, Londra’da da merkez bankası tarafından oluşturulacak "dijital sterlin" çalışmaları yapılıyor.
REKLAMI KAPAT X