İş Bankası/Aran: TL'deki sıkışıklığı yabancı para kredi ile aşabiliyoruz

Okuma Süresi: 1 Dakika
İş Bankası/Aran: TL'deki sıkışıklığı yabancı para kredi ile aşabiliyoruz
Doviz.com
08.05.2024 12:35

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bankacılık sektörünün tarihsel olarak kâr anlamında en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşadığını belirterek, "TL'deki sıkışıklığı yabancı para kredi ile aşabiliyoruz. Kurda risk görmediğimiz için, yabancı para kredi verebiliyoruz" dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ekonomiye yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

Aran, enflasyon ile ilgili yaptığı değerlendirmede, enflasyonla mücadelede başarılı olmanın önemine vurgu yaparak yıl sonunda yüzde 42 hedefinin tutturulabilir olduğunu söyledi.

Kredi büyümesinin bu yıl tarihi düşük seviyeye gelebileceğini de belirten Aran, konuşmasının devamında, "TL'deki sıkışıklığı yabancı para kredi ile aşabiliyoruz. Kurda risk görmediğimiz için, yabancı para kredi verebiliyoruz" dedi.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası'ndan miktarsal sıkılaşma adımı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yaklaşık 2,5 ay sonra ilk kez bugün Depo Alım ihalesi açtı. 

Bankacılıkta tarihsel olarak kâr anlamında en sıkıntılı dönemin yaşandığına dikkat çeken Aran, "Bankalar sermaye yönetiminde zorluk çekmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Aran, turizm ve ihracat ile ilgili yaptığı değerlendirmedeyse, "Turizm ve ihracatta daha az kârlı bir dönemi yaşayacağız, rahat değil ama yönetilebilir bir dönem olacak" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Turizm geliri ilk çeyrekte %5,4 arttı Türkiye'nin turizm geliri 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,4 artarak 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar oldu.

 

REKLAMI KAPAT X