JPMorgan'dan TL'ye yönelik yeni tavsiye

Okuma Süresi: 1 Dakika
JPMorgan'dan TL'ye yönelik yeni tavsiye
Doviz.com
08.09.2023 15:26

JPMorgan, yayımladığı son raporda, TL'ye yönelik pozitif değerlendirmede bulunarak, Türk lirasında "sınırlı hacimde alım" tavsiye etti.

Para politikasında beklentiyi aşan sıkılaşma ve OVP'den enflasyonla mücadele konusunda verilen kararlı mesajların ardından yabancı kurumların Türk lirasına yönelik pozitif görüşleri de artmaya başladı.

Buna göre son olarak JPMorgan, Türk lirasında sınırlı hacimde uzun pozisyon (alım) tavsiyesinde bulundu.

Aralarında Anezka Christovova’nın da olduğu JPMorgan analistleri yayımladıkları notta, politika yapıcıların dolar/TL’yi yukarı yönlü serbest bırakarak enflasyonu yükseltmeyi istemediklerini de belirterek, “Artık risk-ödül dengesinin doğrudan lira uzun pozisyonlarına doğru kaydığına inanıyoruz” denildi.

Raporda ayrıca "Önceki analizlerimiz Türk lirasının ucuz ve rekabetçi olduğunu, bu nedenle ek devalüasyona gerek olmadığını gösteriyor" ifadelerine yer verildi.

Analistler yetkililerin döviz rezervlerini kaybetmeden dolar/TL'yi sabit tutabileceklerini ifade ettiğine de dikkat çekerken, döviz rezervlerinin ılımlı bir şekilde artmasının daha olası olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABER Rezervlerdeki yükseliş eğilimi 12. haftaya taşındı: 120 milyar dolar aşıldı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 1 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 325 milyon dolar artarak, 120 milyar 624 milyon dolara ulaşırken; yükseliş eğilimini de üst üste 12'inci haftaya taşımış oldu.

Turizm gelirleri, kredi büyümesindeki yavaşlama ve artan kredi faizlerinin ağustos-ekim döneminde ılımlı cari işlemler fazlasına yol açacağını belirten analistler, buna karşılık istikrarlı dolar/TL kurunun pozitif toplam döviz getirisi sağlamaya başlaması gerektiğini söyledi.

REKLAMI KAPAT X