Küresel piyasalarda dolar, Fed kazançlarını geri verdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Küresel piyasalarda dolar, Fed kazançlarını geri verdi
Doviz.com
06.07.2023 15:48

Fed'in haziran ayı toplantı tutanaklarının ardından güçlenen dolar, ABD iş gücü piyasasına yönelik verileri beklerken yeniden düşüşe geçti.

Fed'in çarşamba günü açıklanan toplantı tutanakları, politika yapıcıların büyük çoğunluğunun geçen ay faiz oranlarını sabit tutmayı kabul etmelerine rağmen ABD para politikasında daha fazla sıkılaşma beklediğini gösterdi.

Bu durum, Fed'in bu ay faiz artırımına devam edeceği ve enflasyonu kontrol altına almak için faizlerin bir süre daha yüksek kalacağı beklentilerini artırırken, küresel piyasalarda doların ise yükselmesine destek olmuştu.

Ancak başlattığı yükselişini sürdüremeyen dolar endeksi perşembe günü 103 seviyesinin altına kadar geriledi.

Nordea analisti Niels Christensen ise Fed'in temmuz ayı sonunda faiz artırımına gitmesi konusunda çok büyük bir sürpriz beklemediği söyledi.

CME FedWatch aracına göre piyasalar ise kritik istihdam verisi öncesinde, Fed'in bu ayın sonundaki politika toplantısında faizleri 25 baz puan artırma ihtimalini %85 olarak fiyatlıyor.

Dolar endeksindeki gevşemenin etkisiyle dolar/TL ise %0,20 düşüşle 26,0105 seviyesinden işlem görüyor.

İLGİLİ HABER Japon banka dolar kuruna yönelik yıl sonu tahminini açıkladı 50 farklı ülkede faaliyet gösteren Japonya'nın en köklü bankalarından biri olan MUFG, dolar/TL’nin 2023 yılının sonunda 29 lira seviyesinde olmasını beklediğini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X