Mehmet Şimşek yanıtladı: Dolar kurunda sıçrama yaşanır mı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Mehmet Şimşek yanıtladı: Dolar kurunda sıçrama yaşanır mı?
Doviz.com
24.05.2024 10:45

AK Parti MKYK toplantısında doların Merkez Bankasının alımlarını bırakması halinde düşebileceğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doların uzun vadede dalgalanabileceğini ancak 40'a sıçramasını beklemediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sunum yaptı. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programını ve tasarruf tedbirlerini anlattı.

Ekonomim'den Besti Karalar'ın aktardığına göre Şimşek, özellikle kur politikası konusunda dikkat çekici mesajlar verdi. Üyelerin ''Dolar yükselir mi?’' sorusuna '‘Bırakırsak düşer’' cevabını veren Şimşek, Merkez Bankası ile alım yaptıklarını, bu durumun bir süre daha devam edeceğini söyledi. Bakan Şimşek, doların uzun vadede dalgalanacağını ancak 40’a sıçramasını beklemediklerini de ifade etti.

''Enflasyon daha da aşağıya iner''

İlgili habere göre Şimşek, ekonomi programını hayata geçirme konusunda kararlı olduklarının altını çizerek, "Enflasyonu tek haneye düşürmek en büyük hedefimiz. Şu anda tüm veriler olumlu gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızda programımıza tam destek veriyor. Bir seneye kadar enflasyon daha da aşağı iner, nihai hedefimiz tek haneli enflasyon, Cumhurbaşkanımız seçime rağmen programdan taviz vermedi. Yıl sonu rakamları yüksek çıkabilir bu sizleri yanıltmasın. Programın etkilerini yaz döneminde, haziran temmuz gibi daha da çok hissedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Alınan tüm tedbirlerin uygulanacağını aktaran Bakan Şimşek, "Tedbirler uygulanacak. Bunun için her yeri sıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bakan Şimşek, son 1,5 ayda Türkiye'ye 54 milyar dolar girdiğini de belirterek, "Sıcak paraya sırtımızı dayayamayız. Doğrudan yatırım almamız lazım" dedi.

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek: Vergi muafiyet ve istisnaları gözden geçiriliyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 23. Olağan Genel Kurulu toplantısında vergi muafiyeti ve istisnalarının gözden geçirildiğini, iki hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X