Morgan Stanley’den 2025 sonuna ilişkin dolar/TL tahmini

Okuma Süresi: 2 Dakika
Morgan Stanley’den 2025 sonuna ilişkin dolar/TL tahmini
Doviz.com
16.10.2024 10:47

Türk bankacılık hisselerinde daha cazip bir giriş seviyesi beklentisi içinde olduklarını belirten Morgan Stanley ekonomistleri, dolar/TL'de 2025 sonuna ilişkin tahminlerini açıkladı.

Morgan Stanley ekonomistleri Hande Küçük ve Nida Iqbal, Türkiye'ye ilişkin bir değerlendirme raporu hazırladı.

Raporda, "Türk bankaları için marjlarda dönüm noktası hikayesi devam ediyor ancak bu durum daha da ileriye itildi, bu yüzden daha cazip bir giriş noktası bekliyoruz" değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmeye odaklanmasının, 3. çeyrekte daha sıkı makroekonomik ihtiyati tedbirlerin getirilmesi anlamına geldiği belirtilen notta, daha yüksek rezerv gereksinimlerinin marj görünümünü etkilediği kaydedildi.

Gevşeme tahmini

Ocak ayından itibaren art arda 250 baz puanlık faiz indirimleri öngören Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB’nin politika faizini mart ayına kadar yüzde 42,5'e ve haziran ayına kadar da yüzde 35'e çekeceğini tahmin etti.

Yayımlanan notta, sonrasında gevşeme döngüsünün daha küçük adımlarla devam etmesini ve gerçekleşen enflasyona göre reel faiz oranının yaklaşık yüzde 3 olmasının beklendiği aktarıldı.

Notta Morgan Stanley ekonomistleri, Türk bankaları için 2025-2026 net gelir tahminlerini de ortalama yüzde 19 oranında düşürdü.

2025 sonu dolar/TL tahmini

Son olarak yayımlanan notta, Türk lirasının yıl sonunda dolar karşısında 36 seviyesindeki önceki tahminin üstünde güçlenme riski olduğunun altı çizildi.

Bankanın dolar/TL için 2025 yıl sonu beklentisi de 45 lira oldu.

İLGİLİ HABER Trump, yüksek tarifeleri doların rezerv para statüsünü korumak için kullanacak Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, yüksek tarifelerin şirketleri ABD'de üretim yapmaya teşvik edeceğini belirterek, tarifeleri doların rezerv para statüsünü korumak için kullanacağını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X