Morgan Stanley’den Türkiye analizi: CDS, dolar ve faiz tahmini

Okuma Süresi: 1 Dakika
Morgan Stanley’den Türkiye analizi: CDS, dolar ve faiz tahmini
Doviz.com
14.06.2024 11:54

Morgan Stanley analistleri, Türkiye'ye ilişkin yayımladıkları son notta, 270 baz puan civarındaki Türkiye’nin 5 yıllık risk priminin (CDS) 217 baz puana gerileyeceğini ve 2025 ortasında dolar/TL’nin 39 lira seviyesinde seyredeceğini öngördü. Analistler ayrıca yetkililerin dezenflasyona olan bağlılığının faiz indirimi beklentilerinin 2025 yılının ilk çeyreğine taşınmasına yol açtığını söyledi.

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası para politikası duruşunun daha uzun daha sıkı kalmasını beklediğini belirterek maliye ve gelirler politikasının dezenflasyona desteğinin artmasının baz senaryoları olduğunu söyledi.

Aralarında Nida Iqbal ve Hande Küçük’ün de olduğu Morgan Stanley analist ve ekonomistleri, yayımladıkları notta, “Yetkililerin dezenflasyona olan bağlılığı faizin 2025 birinci çeyreğe kadar değişmeyeceği tahminimizi destekliyor” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Merkez Bankasının faiz kararına yönelik ilk beklenti anketi sonuçlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ilk beklenti anketi sonuçlandı.

Raporda Türk lirası hakkında iyimser görüşün korunduğu belirtilirken 2025 ortasında Dolar/TL’nin 39’a yükseleceği tahmin edildi.

Türk bankalarının da değerlendirildiği raporda 2025’te daha düşük enflasyon, iyileşen marjlar ve öz sermaye karlılıkları ve düşük öz sermaye maliyeti ile bankalar için pozitif görüş belirtildi.

Analistler, Akbank tavsiyesini “ağırlık artır”, hedef fiyatını 96 TL; Garanti tavsiyesini “ağırlık artır”, hedef fiyatını 160 TL; İş Bankası tavsiyesini “eşit ağırlık”, hedef fiyatını 23,70 TL olarak belirledi.

Kurum, Türkiye’nin 5 yıllık risk priminde (CDS) ise 217 baz puan hedefiyle satış tavsiye etti.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası, dolar ve enflasyonda yıl sonuna ilişkin tahminleri açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu dolar kuru tahmini 37,75 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 43,52 oldu.
REKLAMI KAPAT X