Piyasanın yıl sonu dolar/TL tahmini belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Piyasanın yıl sonu dolar/TL tahmini belli oldu
Doviz.com
13 Mart 2026 10:02

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre ekonomistlerin yıl sonu dolar kuru tahmini 50,97 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 25,38 oldu.

Merkez Bankası (TCMB), Piyasa Katılımcıları Anketi'nin mart ayı sonuçlarını yayımladı.

Anket katılımcılarının 2026 sonu dolar/TL beklentisi 50,97 TL olurken, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi 52,70 TL olarak belirlendi.

Bir önceki dönemde beklentiler sırasıyla 51,09 ve 52,39 olarak ölçülmüştü.

Enflasyon beklentisi

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi ise bu anket döneminde yüzde 25,38 seviyesinde hesaplandı.

İlgili ankette 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 22,17, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 17,30 olarak belirlendi.

12 ve 24 ay sonrasına ilişkin önceki tahminler yüzde 22,10 ve yüzde 17,11 seviyesindeydi.

İLGİLİ HABER JPMorgan, Türkiye için enflasyon ve faiz tahminini güncelledi JPMorgan Türkiye ekonomisine dair tahminlerini güncelledi. TCMB'nin şahin duruşu sonrası faiz indirim beklentilerini erteleyen JPMorgan, büyüme ve enflasyon öngörülerinde de revizyona gitti.

Gecelik faiz beklentisi

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 36,95 iken bu anket döneminde yüzde 40 olarak belirlendi.

İLGİLİ HABER Goldman Sachs'tan TCMB için faiz artışı tahmini Goldman Sachs ekonomistleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın nisan ayındaki toplantısında 300 baz puanlık bir faiz artırımına gidebileceğini öngördü.
REKLAMI KAPAT X