
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, TCMB’nin tarihin en yoğun döviz satışının ardından yeniden döviz alımına başladığını duyurdu.
TCMB, son dönemde piyasalardaki oynaklığı azaltmak amacıyla toplam 57 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirmişti. Bu satış tutarı ise ülke tarihinin en büyük döviz müdahalesine işaret etmişti.
Prof. Dr. Hakan Kara da TCMB’nin bu müdahalesinin ardından rezervlerdeki son duruma ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulundu.
TCMB’nin net döviz pozisyonunun yeniden pozitif seviyeye çıktığını bildiren Kara, "Merkez Bankası yedi haftada 57 milyar dolar ile tarihin en yoğun döviz satışını yaptıktan sonra geçen hafta tekrar döviz almaya başladı" ifadelerini kullandı.
Hakan Kara’nın TCMB’nin net döviz pozisyonuna ilişkin paylaştığı grafik ise şöyle oldu:
Kaynak: Hakan Kara – X

