Bitcoin’in düzeltmesi Altcoinleri nasıl etkiledi?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin’in düzeltmesi Altcoinleri nasıl etkiledi?
Emre Buruk
01.04.2021 17:19

Bitcoin’in de sert yükselişinin etkisiyle 2020 yılı içerisinden bu yana birçok Altcoin’in yüksek fiyat artışları yaşamasıyla birlikte Altcoin sezonu olarak nitelendirilebilecek bir dönem yaşandı. Son dönemde Bitcoin’in düzeltme hareketi Altcoinleri de önemli ölçüde etkiledi. Bazı Altcoinler Bitcoin’inin geri çekilme hareketine rağmen sağlam duruşunu korurken, bazı Altcoinler ise düşüş hareketi gerçekleştirdi. Bu durum birçok kripto para yatırımcısı ve analisti için alım fırsatıyken, bazı kişiler için ise düşüş trendinin başlangıcı olarak görülüyor. Bu yılın başında 72.6 seviyelerinde seyreden Bitcoin dominansı son günlerde 61 seviyelerinde seyrediyor. Altcoin fiyatlanmasını etkileyen en önemli gelişmelerin Bitcoin fiyatlanması ve Bitcoin dominansı olduğu bilinmeli ve bu gelişmeler yakından takip edilmelidir.

Cardano(ADA)

Son dönemde fiyatlanması ve piyasa değeri artışıyla gündeme gelen Cardano, birçok ünlünün Twiiter hesapları üzerinden yaptığı açıklamalarla da dikkat çekmeye devam ediyor. Tanınırlığı ve kullanım alanı her geçen gün artan Cardano’nun kripto para piyasalarındaki geleceği kripto para yatırımcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor.

Cardano (ADA) ekibi, NFT pazar yerlerinin ağa gelmesi için bir takım görüşmeler geçekleştirdiğini belirtti ve kripto para yatırımcılarının ilgilsini çekmeyi başardı. Cardano CEO’su Charles Hoskinson, konuyla ilgili yaklaşan hard fork Alonzo için gerekli çalışmaların yapılmaya devam ettiğini, projesi içerisinde de NFT’ler ve NFT pazarlarına odaklanacağını söyledi. Cardano’nun, blokzincirine geçişle ilgili bu tür birkaç pazar yeri ile görüşmeler yaptığını belirtti. Bu tarz gelişmeler Cardano’nun geleceği için önemli ve olumlu gelişmeler olarak görülebilir.

XRP

ABD merkezli blockchain şirketi PAC Global, XRP Ledger’deki işlemleri doğrulamak için artık kendi düğümünü çalıştırdığını duyurdu. Hareket, San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple ile bağlantılı yedinci en büyük kripto para biriminin ademi merkeziyetçilik seviyesini artırdı. Bu gelişmeyle, bir ağın korunmasının daha da artacağı ve ağdaki işlemleri işlemek  çift haracmaları da önlemek için katkıda bulunacak benzersiz bir düğüm listesi çalıştırılabilecek XRP Ledger’in kullanılabileceği belirtildi.

Ripple, SEC’in XRP ile ilgili “piyasa karmaşasına” katkıda bulunduğuna dair kanıt arıyor. Yargıç Sarah Netburn’e yazdığı bir mektupta Ripple avukatları, Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belgelerin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) argümanlarına karşı, gerçekten de davayla ilgili olduğunu yazıyor. Soruşturma sırasında, blockchain şirketi 300.000’den fazla sayfalık belge üretti ve şu anda SEC tarafından talep edilen 75.000 belgeyi daha inceliyor. Ancak SEC, Ripple tarafından talep edilen yalnızca 153 belgeyi sunmayı kabul etti. Bu gelişmeyle de anlaşılabileceği üzere, dava sürecinin yoğun geçtiği ve belirsizliğini koruduğu söylebilir. XRP fiyatlanmasında çok büyük bir öneme sahip bu dava sürecinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Polkadot

Ethereum’un en büyük rakiplerinden biri olarak görülen Polkadot’un (DOT) en önemli kripto para borsalarından biri olan Binance’teki vadeli işlemleri, çok ilginç ve sert bir düşüş yaşamıştı. DOT vadelisinin %99 değer kaybetmesine yol açan bu düşüş sırasında, toplamda 18 milyon dolarlık işlem yapılmıştı. Bu gelişmenin  bir hatadan mı yoksa manipülatif bir hareketten mi kaynaklı olduğu tam olarak belirlenemese de, kripto para yatırımcılarının özellikle vadeli işlemlerde çok dikkatli işlem yapmasını ve stop-loss kullanmaları çok büyük önem arz ediyor.

Dünya Bankasının hazırladığı bir blockchain raporu içerisinde de belirtiği şekilde, Polkadot’un ödeme sistemleri için gelecek vadettiği belirtiliyor. Farklı blockchainlerin de incelendiği rapor içerisinde “Polkadot’u henüz Ethereum ile kıyaslamak çok zor.” ifadesi de kullanıldı. Bilinirliği ve kullanım alanlarının artışıyla orta ve uzun vadede yükselişi değerlendirilebikece Polkadot için kullanım alanı artışı ve Bitcoin fiyatlanması gibi gelişmeler yakından takip edilmelidir.

REKLAMI KAPAT X