Rusya ve Çin’den dolarsızlaşma için yeni adım

Okuma Süresi: 1 Dakika
Rusya ve Çin’den dolarsızlaşma için yeni adım
Doviz.com
26.02.2024 09:58

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Çin ile yuan krediler konusunda görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rus devlet medyasına yaptığı açıklamada, Rusya Maliye Bakanlığı'nın Çinli muhataplarıyla yuan cinsinden kredi alma olasılığını görüştüğünü ancak henüz bir karar alınmadığını söyledi.

Siluanov, RIA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Bu konuyu geçen yılın sonunda bakanlıklar arası diyalogda ele almıştık" ifadelerini kullandı.

Siluanov, Moskova'nın Çin ya da Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleriyle dijital para birimleriyle ödemeleri test etmeye hazır olduğunu ve bu fikri ortaklarıyla birlikte teşvik edeceğini sözlerine ekledi.

Bakan Siluanov Rusya'nın yurt dışındaki Rus varlıklarıyla ilgili her türlü eylemin Moskova'da simetrik bir yanıt alacağı yönündeki tutumunu yineledi.

Avrupa Birliği ve G7 ülkeleri, Moskova'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rus merkez bankasının yaklaşık 300 milyar euroluk (323 milyar dolar) varlığını dondurmuştu.

AB ve G7 bir yılı aşkın bir süredir bu fonların kullanılıp kullanılamayacağını ve nasıl kullanılabileceğini tartışıyor.

Siluanov, "Batılı ülkelerin kararlarını takip ediyoruz: biz de (onlardan) daha azını dondurmadık" dedi.

Siluanov Rusya'nın bütçesinin "kontrol altında" olduğunu ve gelirlerin bu yıl beklenenden biraz daha yüksek geldiğini söyledi.

Etiketler: Rusya Çin yuan kredi dolar AB G7
REKLAMI KAPAT X