SEB uyardı: Gelecek bir yılda en sert değer kaybı TL'de yaşanacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
SEB uyardı: Gelecek bir yılda en sert değer kaybı TL'de yaşanacak
Doviz.com
28.05.2025 15:12

İsveç merkezli SEB, TL'nin gelecek bir yılda dolar karşısında en fazla değer kaybı yaşayacak para birimi olacağını öngördü.

İsveç merkezli SEB, Türkiye ekonomisinin mevcut görünümünün ışığında dolar/TL tahminlerini açıkladı.

Konuya ilişkin paylaşılan notta, dolar/TL kurunun yalnızca bir aylık bir süre içinde 41,00 TL seviyesine ulaşacağı tahmin edildi. Bu artış ise kurda %5 oranında bir yükseliş beklendiğine işaret etti.

SEB, bu yükselişin ardından kurun 2025’in üçüncü çeyreği sonunda 43,00 TL’ye, dördüncü çeyreğin sonunda da 45,00 TL’ye çıkabileceğini tahmin etti.

2026 yılına girildiğinde de yükselişin devam edeceğini öngören SEB, 2026’nın ilk çeyreği sonunda kurun 47,00 TL’ye, ikinci çeyreğinin sonunda ise 50,00 TL’ye ulaşacağını savundu. Böylece bankanın 1 yıl içinde kurun toplamda %28 artmasını beklediği ortaya çıktı.

İLGİLİ HABER 7 yabancı kurumdan dolar/TL tahmini Yabancı kurumlar, TCMB’nin yılın ikinci Enflasyon Raporu’nu açıklamasının ardında dolar/TL kuruna ilişkin tahminlerini revize etmeye başladı. İşte 7 yabancının dolar/TL’de son beklentileri..

En sert değer kaybı TL’de yaşanacak

SEB tarafından paylaşılan notta, yalnızca Türk lirası değil dünya genelindeki birçok ülkenin para birimlerinin de dolar karşısındaki performansına ilişkin beklentilere yer verildi.

Ancak TL, bu para birimleri arasında dolara karşı en fazla değer kaybedecek para birimi olarak gösterildi.

Bu çerçevede aynı dönemde Hindistan rupisinin dolar karşısında %4,2, Brezilya realinin ise %8,1 oranında değer kaybedeceği tahmin edildi.

İLGİLİ HABER Türk lirası kaybedenler kulübünde kaldı Türk lirası, gelişmekte olan ülke para birimlerinin ABD doları karşısında önemli kazanımlar elde ettiği bir dönemde, değer kaybı yaşayan iki para biriminden biri oldu.
REKLAMI KAPAT X