Sterlin, 23 TL seviyesinin altına geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Sterlin, 23 TL seviyesinin altına geriledi
Doviz.com
15.03.2023 14:56

Sterlin, İngiliz hükümetinin bugün yapacağı bütçe sunumu öncesinde 23 TL seviyesinin altına geriledi.

Küresel piyasalarda bankacılık krizi korkusunun azalması ve yatırımcıların ABD faiz indirimlerine yönelik bahislerini azaltmasıyla dolar istikrar kazanırken, sterlin ise Avrupa’da devam eden belirsizliklerin etkisiyle son yükselişinden elde ettiği kazançların bir kısmını geri verdi.

Maliye Bakanı Jeremy Hunt'ın bütçe sunumu yapacak olması ülkede belirsizlikleri artıran temel faktör olarak göze çarparken; bu belirsizliklerle sterlin, dolar karşısında da %0,63 düşüşle 1,2080 seviyesine geriledi.

Ekonomistler ise Hunt'ın dünyanın en büyük altıncı ekonomisini nasıl desteklemeye çalışacağına yönelik piyasada oluşan belirsizliklerin bu gerilemede temel etken olduğunu belirtti.

ING stratejisti Chris Turner ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bütçedeki herhangi bir konunun sterlini negatif etkileyebileceğinden şüpheliyiz. Ancak aynı şekilde sterline pozitif bir etkisinin olmasını da beklemiyoruz." dedi.

Euro ise perşembe günü açıklanacak faiz kararı öncesinde son bir ayın en yüksek seviyesi olan 1,0760 dolara kadar çıktıktan sonra hızlı bir geri çekilmeyle 1,06 seviyesinin altına kadar indi.

Piyasalar ise bu gelişmelerin ortasında yarın açıklanacak Euro Bölgesi faizlerine yönelik 50 baz puanlık bir artışı fiyatlamaya başladı.

REKLAMI KAPAT X