Sterlin, 23 TL'yi aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Sterlin, 23 TL'yi aştı
Doviz.com
17.01.2023 15:08

Sterlin, BoE'nin faiz oranlarını ne kadar artıracağını hesaplarken yakından izlediği İngiltere'deki maaş artış hızının yeniden arttığını gösteren verinin ardından salı günü 23 TL'yi aştı.

Sterlin/TL bugün saat 15:00 itibarıyla %0,50 artışla 23,0317 TL seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar %0,50 artışla 1,2253 seviyesinden işlem görüyor

Dolar endeksi ise, %0,10 düşüşle 102,2803 seviyesinden işlem görüyor.

İngiltere'de açıklanan son veri, kasım ayına kadar olan üç aylık dönemde ücret artışının daha da hızlandığını ve istihdamın beklenenden daha hızlı bir şekilde arttığını gösterdi.

Buna göre, ülkede kasımda çalışanların bonus ödemeleri hariç gelirleri yüzde 6,4 ile 2001 yılından bu yana en yüksek artışını kaydetti. Bu verinin ardından sterlin ise yükselişini hızlandırdı.

Monex Europe FX Analiz Müdürü Simon Harvey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İstihdam koşullarının beklenenden daha iyi olduğunu gösteren resmi veriler sterlindeki yükselişi destekledi." dedi.

BoE Başkanı Andrew Bailey ise pazartesi günü yaptığı açıklamada, iş gücü piyasasındaki işçi eksikliğinin, enflasyonun %10'un üzerindeki mevcut seviyelerinden düşmesinde önemli bir risk unsuru olduğunu belirtmişti.

ING ve Monex Europe FX stratejistleri ise BoE'nin şubat ayında üst üste 10. kez faiz artırımına gidecek olması nedeniyle 50 baz puanlık bir faiz artışını beklemek için henüz çok erken olduğunun altını çizerek, daha düşük miktarda bir faiz artışına gidilmesini beklediklerini söyledi.

REKLAMI KAPAT X