Suzuki: Yendeki oynaklığa karşı harekete geçmeye hazırız

Okuma Süresi: 1 Dakika
Suzuki: Yendeki oynaklığa karşı harekete geçmeye hazırız
Doviz.com
02.04.2024 09:29

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Japonya'nın yendeki aşırı oynaklığa karşı harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, salı günü yaptığı açıklamada, yetkililerin döviz piyasasındaki aşırı oynaklığa karşı hiçbir seçeneği göz ardı etmeden uygun önlemleri almaya hazır olduklarını belirterek, "Günlük piyasa hareketlerini dikkatle izliyoruz" dedi.

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın 19 Mart'ta sekiz yıllık negatif faiz oranlarına son verme kararına rağmen düşüş eğilimindeydi ve geçen hafta dolar karşısında 151.975 ile son 34 yılın en düşük seviyesine gerilemişti.

İLGİLİ HABER Japon yeni 34 yılın en düşük seviyesinde Japon yeni, dolar karşısında 151,97 ile Temmuz 1990 tarihinden bu yana görülen en düşük seviyeyi test ederek müdahale beklentilerini artırdı.

Analistler, BOJ'un politika faizinin hala sıfır civarında kalmasıyla birlikte, ABD ve Japonya faiz oranları arasındaki farkın geniş kalacağı beklentilerinin yatırımcılara yen satmaya devam etmek için bir bahane sağladığını söyledi.

Para politikasının, her ülkenin cari hesap dengesi, fiyat gelişmeleri, jeopolitik riskler, piyasa duyarlılığı ve spekülatif hamleler gibi döviz hareketlerini etkileyen birçok faktörden yalnızca biri olduğunu belirten Suzuki, "Döviz kurlarının temel göstergeleri yansıtacak şekilde istikrarlı bir şekilde hareket etmesi önemlidir. Aşırı oynaklık arzu edilmez" dedi.

REKLAMI KAPAT X