TCMB'nin faiz kararına döviz kurlarının ilk tepkisi sert oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
TCMB'nin faiz kararına döviz kurlarının ilk tepkisi sert oldu
Doviz.com
22.06.2023 14:25

Merkez Bankası faizleri 27 ay sonra artırma kararı alırken, beklentilerin altında açıklanan faiz kararı sonrasında dolar ve euro kurunda sert yükseliş yaşandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni başkanı Hafize Gaye Erkan yönetimindeki ilk toplantısından çıkan faiz kararını açıkladı.

Buna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 27 ay sonra 650 baz puan artışla yüzde 15 seviyesine çıkardı.

Yapılan faiz artışı piyasa beklentilerin altında kalırken, TCMB metninde parasal sıkılaşmanın gereken ölçüde kademeli olarak uygulanacağına vurgu yapıldı.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından haziran ayına yönelik faiz kararını açıkladı.

Döviz kurları ise bu gelişmenin ardından yükselişe geçti. Buna göre, güne 23,56 TL'den başlayan dolar 24,17 TL’ye; 25,90 TL'den başlayan euro ise 26,58 TL’ye yükseldi.

İLGİLİ HABER “Piyasanın fiyatladığı faiz artışı gerçekleşmeyebilir” Bloomberg'e konuşan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, TCMB'nin piyasanın fiyatladığı kadar yüksek bir faiz artışı gerçekleştirmeyeceğini öne sürdü.
REKLAMI KAPAT X