Shiba Coin ve Bittorrent Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Shiba Coin ve Bittorrent Analizi
Emre Buruk
18.05.2021 17:05

Bitcoin 45.384 ABD Doları seviyelerinde 20 günlük hareketli ortalaması 53.950’nin ve 50 günlük hareketli ortalaması 56.002’nin altında kritik bir seviyede fiyatlanmaya devam ediyor. Bitcoin dominansının 40.7 seviyelerine kadar çekilmesiyle birlikte Bitcoin’deki sermayenin Altcoinlere geçerek bazı Altcoinleri yeni zirvelere taşıdığı açıkça gözler önüne sunuluyordu. Bitcoin dominansının hangi seviyelere kadar düşeceğini öngörmenin zor olmasıyla birlikte Bitcoin’de meydana gelen sert düşüşün Altcoinler açısından daha sert düşüşlere neden olduğu görülüyor.

Shiba Coin(SHIB)

Shiba Coin (SHIB), Dogecoin’e olan benzer yapısıyla kripto para yatırımcılarının dikkatini çekiyor. Aynı DOGE gibi bir meme kripto parası olan Shıba Coin (SHIB), merkezi olmayan bir yerel token olarak karşımıza çıkıyor. SHIB, merkezi olmayan bir değişim olan ShibaSwap’i kullanmak için bir teşvik olarak listelenen ve kullanılan ilk token olma özelliğine sahip olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı DOGE gibi şaka amaçlı ortaya çıkan SHIB, geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın da konuşmalarıyla sert bir yükseliş hareketi gerçekleştirdi.

Tıpkı DOGE gibi sembolü Japon köpek cinsi “Shiba Inu” olan ve bunu isim olarak benimseyen SHIB, resmi internet sitesinde yer alan proje açıklamasına göre “deneysel” nitelik taşıyor. Bu nedenle henüz tüm borsalarda listelenmiyor. Bir hafta içerisinde manipülatif açıklamalar ile birlikte yatırımcılarına %2980 oranında kar elde ettirmeyi başaran Shiba Coin OKEx, Poloniex ve Gate.io borsaları üzerinden alınabileceği gibi, ünlü DeFi platformu Uniswap (UNI) üzerinden de kolaylıkla satın alınabiliyor. Kripto para devi Binance Borsasının da Shiba Coin’i listeyeceğini duyuruldu. Bu açıklamayla birlikte Shiba Coin’e sermaye girişi olabileceği için fiyatlanmasının olumlu etkilenebileceği öngörülüyor.

Teknik analiz yapabilmek için yeterli veriye sahip olmayan Shiba Coin fiyatlanmasında temel analizin etkisinin çok yüksek olduğu unutulmamalıdır. Proje içeriği ve etkinliği açısından daha detaylı değerlendirilmeli, kripto para piyasalarda yer edinip edinemeyeceği ve kripto para yatırımcılarının tepkisi yakından takip edilmelidir. Manipülatif fiyat hareketlerine açık olan Shiba Coin ile yüksek karlar elde edilebileceği gibi yüksek zararlarla karşılaşılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Bittorrent

Bittorrent’in ne olduğunu, hangi amaçla ve nasıl ortaya çıktığını önceki yazımda anlatmaya çalışmıştım. Türk kripto para yatırımcılarının büyük ilgisini görmüş ve görmeye devam eden Bittorrent, yatay fiyat hareketine devam ediyor.

Tron ve Bittorrent’in CEO’su Justin Sun geçtiğimiz haftalarda Türk kripto para yatırımcılarına seslendi. Sözlerine Türkiye’yi çok sevdiğini ve Türkiye’de çok sayıda kullanıcıları olduğunu söyleyerek başlayan Sun,  DLive’ın BitTorrent ve TRON’la birleşimi hakkında bilgi verdi. Sun, ”DLive, milyonlarca aktif kullanıcı ve yayıncı ile dünyanın en büyük canlı yayın hizmetlerinden biri. Ayrıca, Blockchain ve dijital medyanın birleşimi konusunda mümkün olan en iyi gerçek dünya örnekleri arasında. Bu birleşim, hem DLive hem de BitTorrent kullanıcılarına fayda sağlayacak ve DLive’ı canlı yayın endüstrisinde daha rekabetçi kılacak.” ifadesini kullandı. Bu tarz gelişmelerin Bittorrent’in bilinirliğini ve etki alanını arttıracağı için sermaye girişine yol açarak fiyatlanma üzerinde olumlu etkileri olacağı öngörülebilir.

Önemli kripto para borsalarının ilk sıralarında yer alan OKEx, BitTorrent'in Kurucusu Bram Cohen'in Bir Oluşumu olan Chia Token'ı (XCH) listeyeceğini duyurdu. BitTorrent Ağını icat etmesiyle bilinen bir Bram Cohen ürünü olan Chia Network  merkezi olmayan, verimli ve güvenli bir blok zinciri ve akıllı işlem platformu olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksel enerji yoğun Proof of Work kurulumu yerine Proofs of Space ve Time'a dayalı yenilikçi bir Nakamoto tarzı fikir birliği algoritması kullanan Chia Network’in dolaylı olarak Bittorrent’i olumlu etkileyebileceği söylenebilir.

An itibariyle 0.005522 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan BitTorrent, 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,006721 ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,007235 seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Günlük bazda RSI(14) değeri 39,680 ve STOCHRSI(14) değeri 0,000 olarak görülüyor. Önemli destek seviyeleri 0,004840/0,005200/0,005387 olarak görülürken, önemli direnç seviyeleri ise 0,006136/0,006496/0,006784 olarak görülebilir.

 

 

 

REKLAMI KAPAT X