Ripple ve Litecoin yükselişlerine devam edebilecek mi?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ripple ve Litecoin yükselişlerine devam edebilecek mi?
Emre Buruk
07.04.2021 15:38

Bitcoin dominansının geri çekilmesiyle birçok Altcoin rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. Kripto para yatırımcıları, tarihinin en yüksek seviyelerini aşarak yeni zirvelerine imza atan birçok Altcoin’in yükselişine devam edip etmeyeceğini yakından takip ediyor. Son dönemdeki regülasyon ve vergilendirme gibi haberleri kripto para yatırımcılarının tedirgin olmasına neden oldu. Buna rağmen Altcoinlere olan talep ve sermaye akışı artarak devam ediyor. 1 Ocak tarihinde 72.56 seviyelerindeki Bitcoin dominansının an itibari ile 56.8 seviyelerine çekilmesinin bu yükselişlerde doğrudan etkisi olduğu söylenebilir. Bu durumun nasıl bir ivme ile devam edeceği ve ne kadar süre daha devam edeceğinin tahmin edilebilmesi için Bitcoin fiyatlanması ve Bitcoin dominansı yakından takip edilmelidir.

Ripple (XRP)

6 Nisan gecesinde görülen duruşmadan kısmi bir zaferle ayrıldı. XRP yatırımcıları başta olmak üzere birçok kripto para yatırımcısının yakından takip ettiği davanın ardından XRP çok sert bir yükselişe imza attı. Ripple’ın talep ettiği bazı belgeleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu itiraz ederek ve mahkeme ile paylaşmak istemediğini belirtmişti. Bu belgeler içerisinde SEC’in diğer kurumlar ile yaptığı Bitcoin ve Ethereum ile ilgili görüşmeleri paylaşmak zorunda kalacak. Bu gelişmeye diğer kripto para borsalarının veya herhangi üçüncü parti kurum ve kuruluşlarla yapılan görüşmelerin de dahil olabileceği belirtiliyor. Garlinghouse’ın avukatı Matthew Solomon konu ile ilgili SEC için “oyunun bittiğini” belirtti. Bu açıklamanın objektif olmayabileceği ve manipülatif bir yaklaşım olduğu da düşünülebilir. Bu gelişmelerin ardından XRP çok sert bir yükselişle birlikte 2017’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak yatırımcısını mutlu etmeyi başardı.

XRP, an itibari ile 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,616 ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,529 dolar seviyelerinin üzerinde 0,8990 ABD doları seviyelerinde  işlem görüyor. Günlük bazda RSI(14) değeri 75,109 ve STOCHRSI(14) değeri ise 62,313 seviyelerinde olumlu olarak görülmektedir. Kısa vadede XRP için önemli destek seviyeleri 0, 596/ 0,704/0,897; önemli direnç seviyeleri ise 1,199/1,307/1,500 olarak öngörülmektedir. Son günlerde volatilitesi yükselen XRP’nin yüksek kazançlar sağlayabileceği gibi yüksek zararlara da neden olabileceği unutulmamalıdır.

Litecoin

Kripto para piyasalarının en uzun ömürlü kripto paraları arasında yer alan Litecoin, 2020 ve 2021 yılı içerisinde en kötü performans gösteren coinler arasında yer aldı. Her ne kadar Bitcoin’in sert düşüş ve düzeltmelerinde sert çöküşler yaşamasa da, Altcoin boğasındaki sert yükselişlerde beklenen yükselişi yaşayamadı. Kripto para yatırımcıları Bitcoin’in dijital altın olarak tanımlandığı son dönemde dijital gümüş olarak tanımlanan Litecoin için yükseliş beklentisini korumaya devam ediyor.

İngiltere merkezli dijital varlık yöneticisi CoinShares, Litecoin tarafından desteklenen yeni borsa yatırım ürününü piyasaya sürdüğünü belirtti. ETP’nin SIX Swiss Exchange içerisinde LITE kodu ile listeleneceği belirtildi. Bu tarz gelişmelerin orta ve uzun vadede Litecoin fiyatlanmasına olumlu etki edebileceği söylenebilir.

Altcoinlerin tüm zamanların en yüksek seviyelerini görmesine, zirve üzerine yeni zirvelere imza atmalarına rağmen Litcoin en yüksek seviyesini yakalayamadı. Teknik analizlerin de gösterdiği gibi Bitcoin pariteside yükseliş gösteren Litecoin’in Altcoin Boğasının son dönemlerinde sert bir yükseliş gösterebileceği  öngörülebilir.

An itibariyle 218,6 seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Litecoin, 20 günlük hareketli ortalaması olan 197,8 ve 50 gü nlük hareketli ortalaması olan 198,1 seviyesinin üzerinde hareketine devam etmektedir. Günlük bazda RSI(14) değeri 65.495 ve STOCHRSI(14) değeri 91,914 olarak görülmektedir. Litecoin için önemli destek seviyeleri 187,2/200,2/218,5 olarak görülürken, önemli direnç seviyeleri ise 249,8/262,8/281,1 olarak görülebilir.

 

REKLAMI KAPAT X