TL mevduatın toplam mevduat içindeki payı son 6,5 ayın zirvesinde

Okuma Süresi: 1 Dakika
TL mevduatın toplam mevduat içindeki payı son 6,5 ayın zirvesinde
Doviz.com
20.11.2023 12:35

BDDK verilerine göre Türk Lirası mevduat hesaplarının toplam mevduat içerisindeki payı yüzde 38,5'e yükseldi. Bu oran ise son 6,5 ayın en yüksek rakamına işaret etti.

Mevduat faizlerinde artış oranı yüzde 45'e kadar çıkarken, yüksek faizlerle birlikte mevduata olan talep de artıyor.

İLGİLİ HABER Mevduat faizlerinde sert yükseliş Mevduatların ağırlıklı bölümünü oluşturan 3 aya kadar vadeli mevduatlarda ortalama faiz 3 puana yakın artışla yüzde 44,5 seviyesine çıktı.

Politika faizinde gerçekleşen artışlar ve sadeleşme adımlarıyla birlikte Türk Lirası mevduatın toplam mevduat içindeki payı yüzde 38,55'e yükselerek 6,5 ayın zirvesine çıkmış bulunuyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre ayrıca Türk Lirası mevduat haziran sonundan bu yana yüzde 40,3 oranında artış kaydetmiş bulunuyor.

Ekonomi yönetiminin kur korumalı mevduattan standart Türk Lirası mevduata geçişi özendiren adımları ise yükselişte etkili olan temel faktör olarak gösteriliyor.

İLGİLİ HABER Resmi Gazete'de yayımlandı: KKM'de zorunlu karşılık oranı yükseltildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) zorunlu karşılık oranını yükseltti ve döviz deposu için TL türüne ilave zorunlu karşılık oranı getirdi. Adımlarla bankacılık sisteminden 400 milyar TL'ye yakın likidite çekilmesi öngörülüyor.
REKLAMI KAPAT X