Yabancı yatırımcılar Bakan Şimşek ile yapılan toplantıyı değerlendirdi: Hangi yabancı, ne dedi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Yabancı yatırımcılar Bakan Şimşek ile yapılan toplantıyı değerlendirdi: Hangi yabancı, ne dedi?
Doviz.com
11.10.2023 09:04

Bank of America (BofA), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yabancı fon yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıya ilişkin izlenimleri aktardığı bir not yayımladı.

Bank of America (BofA) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 4-5 Ekim'de yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıya katılan fon yöneticilerinin izlenimlerini aktardı.

Notta toplantıya katılan farklı profildeki yatırımcıların görüşleri aktarıldı.

Yönettiği portföy 500 milyar doların üzerinde olan ABD'li bir varlık yönetim şirketinin Türkiye'de uygulanan ekonomik program konusunda pozitif olduğu belirtilirken, bu şirketin Türkiye'de 3 konuya dikkat çektiği belirtildi. Bu 3 katalizör, gelecek yıl enflasyonun gerilemesi, KKM'lerde başarılı bir geri çekilme ve Türk lirasında öngörülebilir bir değer kaybı olarak sıralandı.

ABD'li bir hedge fonu ise Şimşek ile gerçekleştirilen toplantıya ilişkin gözlemlerinde, Türkiye'nin rezerv biriktirme konusuna öncelik vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Yönettiği fon büyüklüğü 500 milyar doların üzerinde olan İngiliz varlık yönetim şirketi ise ekonomide bazı zorluklar olduğunu belirterek, tam bir toparlanmanın kolay olmayacağını aktardı. Fonun değerlendirmesinde yapısal sorunların devam ettiği ve bunları çözmenin zaman alacağı da ifade edildi.

“Bakan Şimşek ikna edici mesajlar verdi”

BofA'nın notunda gözlemleri aktarılan yönettiği fon büyüklüğü 1,5 trilyon dolar düzeyinde olan ABD'li bir fonun ise Bakan Şimşek'in mesajlarını ikna edici bulduğu aktarıldı. Fon temsilcisi, Türkiye için risklerin devam ettiğini ancak Bakan Şimşek'in uzun bir süre görevinde kalacağına inandıklarını belirtti.

Notta 1 trilyon dolardan daha fazla varlık yöneten ABD'li bir fonun ise yerel seçimlere dikkat çektiği bildirildi. Buna göre fon temsilcisi, mali politikalarda seçimlere kadar potansiyel bir patinaj öngördüklerini ve o döneme kadar mali politikada daha yavaş adımlar beklediklerini söyledi.

Notta yaklaşık 500 milyar dolarlık fon yöneten İngiliz varlık yönetim şirketinin ise enflasyon ve kullanılabilir rezervler konusunda temkinli olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABER Bakan Şimşek'ten Londra çıkartması: Yatırımcı görüşmelerinde sıradaki durak neresi? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gerçekleştirdiği uluslararası yatırımcı toplantılarının Londra durağında, toplam varlık büyüklüğü 75 trilyon doları aşan uluslararası varlık yönetim şirketleri, yatırım fonları, çok uluslu bankalar ve altyapı fonlarının yöneticileriyle bir araya geldi.
REKLAMI KAPAT X