Fransa'da ünlü müze soyuldu! 9 milyon Euro'luk tablolar çalındı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fransa'da ünlü müze soyuldu! 9 milyon Euro'luk tablolar çalındı
Doviz.com
08 Eylül 2026 14:05

Fransa'nın Cagnes-sur-Mer kentinde bulunan Renoir Müzesi'ne giren kimliği belirsiz kişiler değerli sanat eserlerini çaldı.

Cagnes-sur-Mer Belediye Başkanı Bryan Masson, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sabah 2 kişi Renoir Müzesi'ne girerek 4 sanat eserini çaldı" ifadesini kullandı. Müzenin alarmının yerel saatle 05.48'de çaldığını ve 5 dakika sonra belediyeye bağlı polis ekiplerinin olay yerine intikal ettiğini aktaran Masson, kentin güvenlik kameralarıyla tespit edilen 2 kişinin kaçtığını belirtti.

Polis ekiplerinin failleri arama çalışmaları sürüyor

Faillerin polis tarafından aktif olarak arandığını kaydeden Masson, olayla ilgili açılan soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Güvenlik güçlerinin kamera kayıtları ve teknik veriler ışığında yürüttüğü çalışmalar neticesinde şüphelilerin izi sürülüyor.

Tarihi mirasın korunması için güvenlik vurgusu

Masson, "Renoir Müzesi'ne saldırmak, Cagnes-sur-Mer tarihinin ve mirasının bir bölümüne saldırmaktır." ifadesini kullanarak, ülkedeki müzeleri ve tarihi eserleri korumak adına devasa bir güvenlik projesinin başlatılması gerektiğini vurguladı. Yerel basındaki haberlere göre, çalınan tabloların tahmini değerinin 9 milyon euro olduğunu belirten Masson, hırsızların kaçarken 4 tablodan ikisini geride bıraktığını kaydetti.

Olay Bilgisi Detaylar
Alarm Saati 05.48
Hedef Alınan Eser Sayısı 4 sanat eseri
Ele Geçirilen Eser Sayısı 2 tablo
Tahmini Değer 9 milyon euro
Yorum yaz...
Yorumlar yükleniyor…