AB'den Çinli çelik üreticilerine sübvansiyon karşıtı soruşturma

Okuma Süresi: 1 Dakika
AB'den Çinli çelik üreticilerine sübvansiyon karşıtı soruşturma
Doviz.com
10.10.2023 15:11

Financial Times gazetesinin aktardığına göre Avrupa Birliği, ABD ile iş birliği yaparak Çinli çelik üreticilerine sübvansiyon karşıtı soruşturma açmayı planlıyor.

Son dönemde Çin menşeli ürünlerle ilgili adımlar atan Avrupa Birliği şimdi de çelik sektörüyle ilgili yeni bir soruşturmaya hazırlanıyor.

İngiliz gazete Financial Times, konuyla ilgili bilgi sahibi olan iki yetkiliye dayandırdığı haberinde, AB'nin Çinli çelik üreticilerine karşı sübvansiyon karşıtı soruşturmalar başlatmayı planladığını bildirdi.

İlgili habere göre, soruşturmanın bu ay ABD ile yapılacak zirvede duyurulması planlanıyor. AB son olarak ABD'nin endüstrileri ucuz rekabetten koruma çabalarına katılmayı kabul etmişti.

ABD ise eski ABD başkanı Donald Trump tarafından AB çeliğine uygulanan gümrük vergilerinin yeniden uygulanmasından kaçınılması karşılığında AB'den Çinli çelik üreticilerine karşı harekete geçmesini istemişti.

20 Ekim'deki toplantıda AB ve ABD'nin, Çin metalinin ihracatını engelleyen sürdürülebilir çelik ve küresel alüminyum regülasyonu çerçevesini duyurması bekleniyor.

Bu anlaşma, Çin'e gümrük vergisi uygulamayı kabul etmeleri halinde İngiltere ve Japonya dahil diğer ülkelere de açık olacak.

REKLAMI KAPAT X